Nadal prehovoril o návrate: Čas plynie a ja už nemám 20 rokov

Španielsky tenista Rafael Nadal sa naďalej zotavuje zo zranenia a pomaly chystá návrat na kurty. Ako uviedol 22-násobný grandslamový ...
  • Zdroj: SITA/AP

Španielsky tenista Rafael Nadal sa naďalej zotavuje zo zranenia a pomaly chystá návrat na kurty. Ako uviedol 22-násobný grandslamový víťaz pre portál puntodebreak.com, najdôležitejšia je v jeho procese trpezlivosť.

FOTOGALÉRIA: Nadal

"Každý týždeň robím rôzne testy, aby som sledoval priebeh zotavovania. Po tom, čo sa stalo v Austrálii, som toho veľa nenahovoril, ale môžem prezradiť, že som si natrhol sval a šľachu. Toto je veľmi problematická oblasť, takže pokrok je pomalší, ako by sme chceli. Teraz mi nezostáva nič iné, len byť trpezlivý. Je pravda, že čas plynie a ja už nemám 20 rokov. A po každej sezóne, ktorú odohrám, sa telo unaví, ale robím maximum. Každý deň trénujem v akadémii. Čiže posilňovňa, regenerácia, 15 alebo 20 minút na kurte. Čo sa týka môjho návratu, neviem, či to bude Monte Carlo, Barcelona, alebo Madrid, ale chcem hrať. Takže hneď ako to bude možné, vrátim sa. A každý deň pracujem na tom, aby sa to podarilo čo najskôr," citoval portál slová Nadala.

Tridsaťšesťročný Španiel sa zranil počas zápasu s americkým tenistom Mackenziem McDonaldom v druhom kole Australian Open. Nadal sa nedávno odhlásil z turnajov v Dauhe a Dubaji, ako aj z exhibičného zápasu s krajanom Carlosom Alcarazom, ktorý sa mal konať 5. marca v Las Vegas.

Novak Djokovič.
Djokovič spoznal verdikt zo zámoria: Bude hrať na turnajoch v Miami a Indian Wells? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});