Získal medailu na ME aj olympiáde: Zomrela československá futbalová legenda!

Vo veku nedožitých 88 rokov zomrel v pondelok bývalý československý futbalový reprezentant Josef Vojta. Bol člen tímu, ktorý získal na ...
  • Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Vo veku nedožitých 88 rokov zomrel v pondelok bývalý československý futbalový reprezentant Josef Vojta. Bol člen tímu, ktorý získal na ME 1960 bronzové medaily. O štyri roky neskôr si zahral vo finále olympijského turnaja v Tokiu, v ktorom Československo prehralo s Maďarskom 1:2.

V reprezentácii odohral Vojta sedem zápasov, ďalších 15 stretnutí a sedem gólov zaznamenal v drese olympijského tímu. Na klubovej úrovni pôsobil v ČH Bratislava, RH Brno a Sparta Ústí nad Labem, odkiaľ na jar 1960 prestúpil do Sparty Praha.

"V rudom" drese pôsobil osem rokov, odohral za Spartu 351 zápasov, strelil 77 gólov. Dvakrát slávil na Letnej titul majstra, raz víťazstvo v Československom pohári a dvakrát v Českom pohári. Bol pri triumfe Sparty v Stredoeurópskom pohári a zahral si proti Partizanu Belehrad štvrťfinále Európskeho pohára majstrov na jar 1966," informoval web Futbalovej asociácie Českej republiky (FAČR).

Vedenie Barcelony urážalo Messiho za jeho chrbtom.
Ozbrojení muži strieľali v Argentíne s jasným odkazom: Messi, čakáme na teba! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});