V rebríčkoch na čele bez zmien, Schmiedlová i Molčan si pohoršili

Novak Djokovič zo Srbska a Iga Swiateková z Poľska zotrvali na čele rebríčkov ATP resp. WTA aj v ich tohtotýždňovej edícii. V novom vydaní ...
  • Zdroj: TASR/AP

Novak Djokovič zo Srbska a Iga Swiateková z Poľska zotrvali na čele rebríčkov ATP resp. WTA aj v ich tohtotýždňovej edícii. V novom vydaní sa v ženskom hodnotení nezmenilo poradie v Top 10, v mužskom zostalo bez zmeny prvých päť priečok a posuny nastali v druhej päťke.

Poľka Swiateková je stále suverénnou líderkou hodnotenia, pred Bieloruskou Arinou Sobolenkovou má náskok 4485 bodov. Tretia je Američanka Jessica Pegulová, štvrtá Tunisanka Ons Jabeurová, piata Francúzka Caroline Garciová, šiesta ďalšia americká tenistka Coco Gauffová, siedma Grékyňa Maria Sakkariová, ôsma Ruska Daria Kasatkinová, deviata Švajčiarka so slovenskými koreňmi Belinda Bencicová a elitnú desiatku uzatvára Kazaška Jelena Rybakinová.

Zo Sloveniek Anna Karolína Schmiedlová klesla zo 100 na 101. priečku, národnou dvojkou je Viktória Kužmová a tá zo 128. klesla na 132. pozíciu.

Tridsaťpäťročný belehradský rodák Djokovič je v rebríčku stále pred Carlosom Alcarazom, mladý Španiel za ním zaostáva o 380 bodov. Tretí je Grék Stefanos Tsitsipas, štvrtý Nór Casper Ruud a piaty Američan Taylor Fritz. Na šiestu priečku sa zo siedmej posunul Rus Daniil Medvedev, siedmy je jeho krajan Andrej Rubľov, ôsmy Dán Holger Rune, deviaty Španiel Rafael Nadal a desiaty Kanaďan Felix Auger-Aliassime.

Slovenskou mužskou singlovou jednotkou je stále Alex Molčan, z 57. však klesol na 63. stupienok. V druhej stovke sú ďalší traja Slováci - Norbert Gombos na 133. pozícii, Lukáš Klein na 143. a Jozef Kovalík na 145. mieste.

Na čele deblových rebríčkov sú Češka Kateřina Siniaková a Holanďan Wesley Koolhof s Britom Neilom Skupským. Slovenskou mužskou jednotkou je Igor Zelenay na 137. poste a ženskou Tereza Mihalíková na 48. priečke.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});