Útočník Třinca pokoril 22-ročný bradatý rekord Urama: Daňo sa stal českým kráľom!

Dokázal to! Hokejový útočník Marko Daňo (28) sa stal najlepším strelcom českej extraligy po základnej časti. Útočník Třinca nastrieľal ...
  • Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Dokázal to! Hokejový útočník Marko Daňo (28) sa stal najlepším strelcom českej extraligy po základnej časti. Útočník Třinca nastrieľal 29 gólov a je iba druhým legionárom v samostatnej ére súťaže, ktorému sa to podarilo.

Po dlhých 22 rokoch pokoril bradatý rekord svojho krajana Mareka Urama (48), ktorý v sezóne 2000/2001 v drese Znojma nasúkal 26 zásahov.

Slovenský reprezentant Marko Daňo prežíva z individuálneho hľadiska svoju najvydarenejšiu sezónu v kariére. Okrem 29 gólov totiž pridal aj 22 asistencií a s celkovým počtom 51 bodov obsadil v produktivite druhé miesto za spoluhráčom Martinom Růžičkom. Ten získal o bod viac.

Slovenský hokejový reprezentant Juraj Slafkovský.
Slafkovský počas maródky pribral: Pozrite, ako sa Juraj zmenil Zobraziť článok

„Pekne sme si to s Martinom podelili. On vyhral celkové bodovanie a ja korunu kráľa strelcov. Veľmi ma to teší a je to také moje prvé individuálne ocenenie v kariére. Keby mi niekto pred štartom sezóny povedal, že budem najlepší strelec, tak sa mu vysmejem,“ povedal s úsmevom pre Nový Čas Daňo.

„Musím povedať, že od úvodu ročníka sa cítim na ľade veľmi dobre. Dostávam veľa priestoru, mám dôveru trénerov a to sa prejavilo aj na mojich výkonoch. Pevne verím, že som si ešte nejaké góly pošetril na play-off. Teraz nás čaká najťažšia časť sezóny a verím, že sa klubu i mne bude dariť.“

HKM Zvolen.
Hokejová extraliga spoznala dve štvrťfinálové dvojice: A kto proti komu v kvalifikácii? Zobraziť článok

Útočník Třinca pred posledným zápasom prezradil, že nebol nervózny z toho, že nezíska korunu strelcov. „Vedel som, že mám štvorgólový náskok pred útočníkom Sparty Řepíkom. A streliť štyri góly by bolo niečo výnimočné. Vravel som si, že nech to dopadne ako má. Vyšlo to a som zato rád. Za 30 rokov pôsobilo v českej lige množstvo legionárov, ja som iba druhým, ktorý vyhral súťaž strelcov, čo je naozaj výnimočné,“ pokračoval Marko, ktorý žiadne oslavy momentálne neplánuje. „Už v stredu začíname play-off s Litvínovom, takže teraz nie je čas na oslavy. Musíme sa dobre pripraviť, čaká nás náročný súper,“ dodal. 

Top strelci 2022/2023 

1. Daňo (Třinec) 29 gólov 

2.  Řepík (Sparta) 25 gólov 

3. Gulaš (Č. Budějovice) 24 gólov 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});