United zažili nočnú moru: V Liverpoole dostali sedmičku, rekordný Salah!

Futbalisti Liverpoolu deklasovali v nedeľnom šlágri najvyššej anglickej súťaže Manchester United 7:0. Po dva góly si pripísali Cody Gakpo, ...
  • Zdroj: SITA/AP

Futbalisti Liverpoolu deklasovali v nedeľnom šlágri najvyššej anglickej súťaže Manchester United 7:0. Po dva góly si pripísali Cody Gakpo, Darwin Nunez aj Mohamed Salah. Ten prekonal rekord Robbieho Fowlera v počte gólov za Liverpool v Premier League. Okrem toho skóroval v piatom súťažnom zápase proti United za sebou.

Domáci vyvíjali veľký tlak už v prvom polčase. Ten vyústil gólom do šatne v podaní Gakpa. Po prestávke skórovali domáci dvakrát v priebehu troch minút – najprv zvýšil Nunez a o chvíľu Gakpo. Salah vzal hosťom všetky nádeje v 66. minúte, ale v podaní jeho tímu to nebolo zďaleka všetko. O necelých desať minút opäť skórovali Nunez i Salah a na konečných 7:0 upravil striedajúci Roberto Firmino. Zariadil tak historicky najvyšší triumf svojho tímu nad "červenými diablami". Tento zápis padol po vyše 127 rokoch – Liverpool zvíťazil 7:1 nad vtedajším Newtonom Heath v októbri 1895 v zápase druhej najvyššej súťaže.

Roberto Firmino
Definitívny rozpad liverpoolskeho útočného tria: Po ôsmich rokoch odchádza kľúčový útočník Zobraziť článok

Domáci tak figurujú v tabuľke na piatom mieste, bod pred Newcastlom, ktorý má zápas k dobru. Ich súper je tretí a odohral o stretnutie menej než štvrtý Tottenham. Ďalší liverpoolsky tím Everton remizoval v stretnutí 26. kola na pôde Nottinghamu Forest 2:2. O plný bodový zisk ho obral v 77. minúte Brennan Johnson, ktorý zariadil oba góly svojho tímu. Hostia tak prišli o možnosť dostať sa zo zóny zostupu, ich súper momentálne figuruje na 14. mieste.

        sumáre - 26.kolo:
        FC Liverpool - Manchester United 7:0 (1:0)
        Góly: 43. a 50. Gakpo, 47. a 75. Nunez, 66. a 83. Salah, 88. Firmino

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});