Hamilton dostal výnimku na pírsing: Zachránila ho lekárska správa

Z každého zákazu existuje výnimka. Platí to aj pre šampionát formuly jeden, kde dostal sedemnásobný majster sveta Lewis Hamilton (38) ...
  • Zdroj: TASR/AP

Z každého zákazu existuje výnimka. Platí to aj pre šampionát formuly jeden, kde dostal sedemnásobný majster sveta Lewis Hamilton (38) povolenie súťažiť s pírsingom v nose. Dostal lekársku výnimku!

Šperky sú pritom v súťažiach Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA) z bezpečnostných dôvodov zakázané, a to od roku 2005. Vo formule jeden zákaz začal prísnejšie vyžadovať až vlani nový šéf súťaží FIA Niles Wittich. Zvyšok štartového poľa to neriešil. Iba Lewis... Britský pilot, ktorý je nosením výrazných šperkov preslávený, hneď od začiatku zmysel zákazu spochybňoval. Teraz mu pomohol aj jeho tím, Mercedes mu vybavil výnimku na základe lekárskej správy, podľa ktorej by pri opakovaných pokusoch o vybratie šperku mohol utrpieť trvalé následky.

A tak zástupcovia FIA pred úvodnou GP nového ročníka seriálu MS F1 (VC Bahrajnu sa skončila po uzávierke tohto vydania) vydali vyhlásenie: „Rozhodli sme sa, že nebudeme podnikať žiadne ďalšie kroky v tomto prípade.“

Holanďan Max Verstappen z tímu Red Bull pózuje s cenou po víťazstve na Veľkej cene Bahrajnu, úvodných pretekoch seriálu MS F1 v sezóne 2023 na okruhu Sachír.
Verstappen ovládol úvodné preteky v Bahrajne, divákov bavil najmä Alonso Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});