Sklamanie Forsterovej, radosť z Volka: Najrýchlejší Slovák bojoval so súpermi, ale i s chorobou

To by bol zázrak, keby najrýchlejší Slovák absolvoval vrcholné podujatie v plnom zdraví! Ján Volko (26) odchádzal na svoj piaty halový ...
  • Zdroj: Slovenský atletický zväz

To by bol zázrak, keby najrýchlejší Slovák absolvoval vrcholné podujatie v plnom zdraví! Ján Volko (26) odchádzal na svoj piaty halový európsky šampionát s boľavými priťahovačmi, ku ktorým sa v dejisku podujatia - Istanbule - priradila aj choroba sprevádzaná teplotami.

FOTOGALÉRIA: Najrýchlejší Slovák bojoval so súpermi, ale i s chorobou

Piatok preležal v posteli, aby v sobotu najskôr vyhral svoj rozbeh v parádnom čase 6,62 s, ktorý v semifinále ešte zlepšil na 6,58 s. Finále hladkej šesťdesiatky mužov, v ktorom Volko zabojoval o štvrtú medailu za sebou, sa skončilo po uzávierke tohto vydania.

„Vyšlo to aj nad očakávanie. Som rád, že som prekonal stres aj nervozitu, ktorá sa pred štartom objavila. Na štarte som trochu zakopol, ale celkovo bol môj bežecký prejav dobrý. Nový povrch v hale je rýchly, na Monde sa mi behá dobre,“ povedal pre web atletika.sk Volko predtým ako nastúpil na svoj semifinálový beh.

Po semifinálovom behu ho čakali ťažké chvíle. Skončil tretí a keďže priamo postupovali len prví dvaja, musel si odtrpieť ďalšie dva semifinálové behy. Odtrpel ich a už postup do finále je pre neho splneným cieľom.

Zatiaľ čo Ján Volko bol v sobotu napriek všetkému spokojný, opačné pocity zažívala Viktória Forsterová, ktorej po hladkej šesťdesiatke nevyšla šesťdesiatka s prekážkami. V treťom rozbehu obsadila 5. miesto výkonom 8,24 s a nedostala sa medzi trojicu postupujúcich priamo a ani medzi štvoricu, ktorú posunul ďalej čas.

Forsterová pred pár dňami zlepšila slovenský halový rekord na 8,03 s, čo ju predurčovalo minimálne na semifinále. „Nevyšla mi ani hladká šesťdesiatka, snažila som sa to dostať z hlavy. Nepodarilo sa. Dnešok ma veľmi mrzí a ešte dlho bude,“ povedala smutná Slovenka, ktorá túžila zopakovať minulý rok, keď na 60 m prekážok postúpila na halových MS v Belehrade do semifinále!

Semifinále nevyšlo osemstovkárke Gabike Gajanovej tak, ako si želala. Vo svojom rozbehu skončila šiesta, na finále to bolo málo, ale bol z toho nový slovenský halový rekord.

Volka od štvrtého cenného kovu v sérii na podujatí ho delili štyri stotiny sekundy.
Volko krôčik od významného historického zápisu: Bronz mu unikol o 4 stotiny! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});