Prvý trest za zmanipulovanú frašku v Nitre: Oktagon sťahuje Borárosa z obehu

Podozrenie o zmanipulovanom súboji na minulotýždňovom turnaji Fabriq MMA v Nitre rozbehlo sériu vyšetrovaní a prinieslo aj prvý prísny ...
  • Zdroj: instagram/oktagonmma

Podozrenie o zmanipulovanom súboji na minulotýždňovom turnaji Fabriq MMA v Nitre rozbehlo sériu vyšetrovaní a prinieslo aj prvý prísny trest. Bojovník Gabriel Boráros (30) bol stiahnutý z aprílového turnaja v Liberci, kde mal nastúpiť proti rakúskemu súperovi Selimovi Topuzovi.

FOTOGALÉRIA: Oktagon sťahuje Borárosa z obehu

Oktagon zaujal k podozreniam rázne stanovisko s tým, že nemôže ignorovať podozrenia z manipulácie, o ktorých informoval aj Nový Čas vo svojom vydaní z 1. marca.

Išlo o podozrivo nezvyčajný nárast stávok a aj zvláštnych pohybov kurzov pred MMA duelom obľúbeného slovenského zápasníka Gábora Borárosa s Izraelčanom Kirillom Medvedovským na minulotýždňovom turnaji v Nitre, čo neušlo pozornosti mnohým ľuďom. O Izraelčanovi je známe, že prehral šesť z ostatných siedmich duelov a všetky v prvom kole, polovicu už v prvej minúte!

Navyše do minulého týždňa zápasil v podstatne nižších váhových kategóriách ako v 86-tke dohodnutej pre Borárosa... K tejto kauze sa vyjadril už aj Ondřej Novotný, promotér organizácie Oktagon MMA, vo farbách ktorej Boráros zápasí.

Podľa Novotného má stávková kancelária jednoznačné dôkazy o tom, že zápas Borárosa bol zmanipulovaný. „Moja otázka stále je, ako veľmi je to vina Gábora a ako veľmi sa môžeme baviť o tom, či to v jeho svete vôbec chápe,“ pokračoval promotér a dodal, že kým sa všetko nevyšetrí, organizácia Gábora Borárosa stiahne zo všetkých zápasov.

Podľa portálu sport.sk prípad v súčasnosti preverujú minimálne dve stávkové kancelárie, a to Tipsport a Fortuna. Zatiaľ nie je známe, či sa do vyšetrovania zapojila aj polícia.

Podľa portálu MMA Fanatik sa ku kauze slovenskej MMA hviezdy vyjadrila aj Fortuna, ktorá je hlavným partnerom organizácie Fabriq MMA. „Momentálne celú situáciu dôkladne prešetrujeme a v najbližších dňoch vyvodíme závery. Komunikujeme riešenie ako s Fabriq MMA, tak aj so Slovenským zväzom MMA. O ďalších krokoch budeme informovať,“ doplnila Fortuna.

Na turnaji Fabriq 2 sa Attila Végh postavil zoči-voči svojmu budúcemu súperovi, ktorým bude UFC Eric Spicely.
Attilu čaká súboj s bývalým borcom UFC! V ringu nebude v máji chýbať ani Rytmus Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});