Volko krôčik od významného historického zápisu: Bronz mu unikol o 4 stotiny!

Slovenský šprintér Ján Volko obsadil vo finále 60 m na atletických halových majstrovstvách Európy v Istanbule 5. miesto.
  • Zdroj: TASR/AP

Slovenský šprintér Ján Volko obsadil vo finále 60 m na atletických halových majstrovstvách Európy v Istanbule 5. miesto.

FOTOGALÉRIA: Ján Volko

Zabehol čas 6,57 sekundy a od štvrtého cenného kovu v sérii na podujatí ho delili štyri stotiny sekundy. Zlato získal Talian Samuele Ceccarelli za 6,48.  

Volko si dokázal vo všetkých troch sobotných behoch na šampionáte vylepšiť sezónne maximum, vo finále o ďalšiu stotinu sekundy oproti semifinále. Iba tesne mu unikol významný historický zápis, keď sa nestal štvrtým šprintérom histórie, ktorý získal štyri cenné kovy z kontinentálneho šampionátu. V zbierke tak naďalej má zlato z Glasgowa 2019, striebru z Belehradu 2017 a bronz z Torune 2021.

Ceccarelli neumožnil úspešnú obhajobu titulu svojmu krajanovi Lamontovi Marcellovi Jacobsovi. Úradujúceho olympijského šampióna zdolal rovnako ako tento rok na domácom šampionáte, tentokrát o dve stotiny.

Halové majstrovstvá Európy v Istanbule - finále:
Muži

60 m: 1. Samuele Ceccarelli (Tal.) 6,48 s, 2. Lamont Marcell Jacobs (obaja Tal.) 6,50, 3. Henrik Larsson (Švéd.) 6,53, 4. Dominik Kopeć (Poľ.) 6.53, 5. Ján VOLKO (SR) 6,57, 6. Jeremiah Azu (V. Brit.) 6,58

Na snímke fanúšikovia FC Spartak Trnava.
V kotli Spartaka bolo na derby horúco: Ostrá bitka fanúšikov s policajtmi! Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});