Ruskí a bieloruskí tenisti budú môcť štartovať na Wimbledone: Má to však jeden háčik

Na rozdiel od minulého roka budú môcť ruskí a bieloruskí tenisti pred slávnym londýnskym grandslamom súťažiť vo Wimbledone a na prípravných ...
  • Zdroj: TASR/AP

Na rozdiel od minulého roka budú môcť ruskí a bieloruskí tenisti pred slávnym londýnskym grandslamom súťažiť vo Wimbledone a na prípravných turnajoch v Británii.

FOTOGALÉRIA: ruskí tenisti

Podľa denníka Daily Telegraph šéfovia britského tenisu a organizátori Wimbledonu už nebudú zakazovať účasť zástupcov oboch krajín kvôli ruskému vojenskému vpádu na Ukrajinu.

Minulý rok predstavitelia All England Clubu (AELTC) a Britskej tenisovej asociácie (LTA) nepovolili tenistom z Ruska a Bieloruska účasť na svojich turnajoch pod tlakom britskej vlády. Profesionálne organizácie ATP a WTA, ktoré účasť tenistov z týchto krajín na svojich turnajoch neobmedzujú, na protest rozhodli, že na Wimbledone sa nebudú udeľovať body do svetového rebríčka. ATP zároveň udelila LTA pokutu vo výške 1 milión USD a WTA 750 000 USD.

"Všetko nasvedčuje tomu, že AELTC zmierni zákaz pre Rusov a Bielorusov," uviedol denník Daily Telegraph. Podľa denníka však tenisti z týchto krajín budú musieť podpísať vyhlásenie, že počas turnaja nebudú "propagovať ani oslavovať" vojnu, ktorú rozpútal ruský prezident Vladimir Putin.

Na snímke slovenská tenistka Kristína Kučová.
Boom slovenských tenisových mamičiek pohol aj Kristínou Kučovou: Čoskoro si chcem založiť rodinu aj ja! Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});