Zápasil po garážach a vybudoval gym svetového formátu: Kde sa najbližšie predstaví Ilja Škondrič?

Bývalý slovenský MMA bojovník a v súčasnosti hlavný tréner Octagon Fighting Academy Ilja Škondrič je právom považovaný za krstného otca ...
  • Zdroj: rfa

Bývalý slovenský MMA bojovník a v súčasnosti hlavný tréner Octagon Fighting Academy Ilja Škondrič je právom považovaný za krstného otca slovenského MMA. Počas svojej bohatej kariéry zápasil so svetovými hviezdami a súčasne sa dokázal venovať aj svojim zverencom na vrcholovej úrovni. Charizmatický tréner potešil svojich fanúšikov a bude jedným zo štvorice mentorov v EUROGOLD pyramíde o 30 000 eur.

FOTOGALÉRIA: Škondrič

Väčšina bojovníkov nemala ideálne detstvo a Ilja rozhodne nie je výnimkou. Svojho, dnes už nebohého, otca spoznal až v 17 rokoch a celý život ho vychovávala len matka. Tá však úlohu rodiča nezvládala a Ilja bol so svojím bratom na všetko sám.

Cesta na vrchol so svojimi zverencami

Počas tohto obdobia sa naučil samostatnosti a odvahe robiť veľké životné rozhodnutia. Presne také spravil v roku 2003, keď spolu so svojimi priateľmi založil gym Octagon Fighting Academy. V tom čase nikto o zmiešaných bojových umeniach ani nechýroval a OFA bola jediným miestom, kde sa mohli bojovníci pripravovať na ich zápasy.

Rukami Škondriča prešlo kvantum bojovníkov, no najviac z nich vyčnievali Attila Végh, Ivan Buchinger a Tomáš Deák. Rodáci z Gabčíkova strávili podstatnú časť svojej kariéry práve pod Iljovým vedením, odkiaľ putovali do sveta. Attila sa stal v roku 2013 šampiónom Bellatoru a Buchinger získal tituly v prestížnych organizáciách Cage Warriors a M-1 Global.

O pár rokov neskôr sa k Škondričovým klenotom pridal aj Tomáš Deák, ktorý sa stal šampiónom ruskej Fight Nights Global a neskôr titul obhájil na domácej pôde v Bratislave.

V klietke sa končili zápasy len knokautom

Okrem trénovania svojich zverencov bol Ilja Škondrič paralelne aj aktívnym MMA zápasníkom. Počas svojej kariéry bral bez akéhokoľvek vyberania všetky zápasy, ktoré mu ponúkli. V klietke sa stretol so súčasnou hviezdou UFC Sergeiom Pavlovichom či poľskou legendou Lukaszom Jurkowskim.

Zápasnícky štýl Ilju bol pre divákov veľmi atraktívny. Z 26 zápasov sa skončilo knokautom až 22. Slovenský rodák veľa ťažil aj zo svojich grapplingových schopností a nikdy vo svojej kariére neprehral na submisiu. Posledný MMA zápas si odbil v roku 2017 a dnes už 43-ročný pracovník bezpečnostnej agentúry sa venuje už len svojim zverencom.

Nová rola vo veľkolepej pyramíde

Svoje trénerské skúsenosti bude môcť opäť preukázať v unikátnom projekte organizácie RFA. V 8-člennej pyramíde bude mentorom bojovníkov, ktorí sa 22. apríla na turnaji RFA 9 v Prievidzi pobijú o celkový triumf.

Víťaza čaká neľahká úloha a okrem váženia v deň zápas bude musieť vyhrať tri duely v jeden večer. Bojovníci, ktorí budú mať za mentora práve Ilju Škondriča, sa majú rozhodne na čo tešiť!

Slovenská speváčka TINA.
Tina neprestáva udivovať verejnosť: Spolupráca s RFA a vstup na pole bojových umení! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});