Jazdcovi tímu Trek-Segafredo hrozí vyhostenie zo San Marína: Tiberi zastrelil ministrovi mačku!

Odsúdeniahodný čin. Taliansky profesionálny cyklista Antonio Tiberi (21) dostal na súde pokutu 4 000 eur za zastrelenie mačky. Tá patrila ...
  • Zdroj: TASR

Odsúdeniahodný čin. Taliansky profesionálny cyklista Antonio Tiberi (21) dostal na súde pokutu 4 000 eur za zastrelenie mačky. Tá patrila ministrovi štátu San Maríno, kde jazdec žije.

Navyše, jeho klub Trek-Segafredo ho na 20 dní suspendovala príde o časť platu. Tá pôjde na pomoc opusteným mačkám! Minister navyše požaduje, aby San Maríno „vraha mačiek“ vyhostilo.

Tiberi zastrelil susedovi mačku vlani v júni. Podľa denníka Gazzetta dello Sport si bývalý juniorský majster sveta v časovke skúšal novú vzduchovku streľbou z okna. Na súde siedmy muž z nedávnych pretekov Okolo SAE priznal, že najprv mieril na dopravné značky a potom vystrelil na mačku, pričom ju trafil do hlavy. „Musím priznať, že som sa hlúpo a nevedome snažil trafiť mačku a na moje veľké prekvapenie som ju naozaj zasiahol. Vôbec som nemal v úmysle to zviera zabiť, vlastne som si myslel, že zbraň nie je smrtiaca,“ povedal Tiberi.

Mačka patrila Federicovi Pedinimu Amatimu (46), ministrovi cestovného ruchu a pôšt San Marína a bývalej hlave tohto malého štátu obklopeného Talianskom. „Tá mačka nikoho neobťažovala. Bola s nami veľa rokov a moja trojročná dcéra Lucia ju milovala. Nemôžete zabiť maznáčika
a vyviaznuť z toho s pokutou 4 000 eur,“
povedal denníku Corriere della Sera Pedini Amati, ktorý požaduje, aby už Tiberi nesmel mať v San Maríne bydlisko. „Oceňujem, že sa priznal. Nemali by sme však udeľovať pobyt takýmto ľuďom,“ uzavrel.

Povinné vzdelávanie

Tím Trek-Segafredo čin svojho jazdca odsúdil: „Plne súhlasíme s pokutou za tento hanebný čin. Antonio porušil náš kódex správania. Bude sa musieť vzdelávať, aby sa z neho stal lepší človek.“ Ak by Tiberi zabil mačku v Taliansku, hrozil by mu trest odňatia slobody na štyri mesiace až dva roky.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});