Iba 15-ročný ženský hokejový fenomén Nela Lopušanová neprestáva udivovať svet: Z Ameriky sú na stole 2 ponuky!

Zdravé sebavedomie jej nechýba, no nohami zostáva pevne na zemi. Hokejistka Nela Lopušanová oslávila v nedeľu 15 rokov gólovým uragánom ...
  • Zdroj: Twitter/JLopusan

Zdravé sebavedomie jej nechýba, no nohami zostáva pevne na zemi. Hokejistka Nela Lopušanová oslávila v nedeľu 15 rokov gólovým uragánom v slovenskej extralige žien.

FOTOGALÉRIA: Lopušanová neprestáva udivovať: Na stole 2 ponuky z Ameriky!

V rozhovore pre Nový Čas talentovaná tínedžerka prezradila, aké darčeky na narodeniny dostala, ale aj to, že si stihla vybaviť už aj občiansky preukaz. Aby toho nebolo málo, hrdý otec Jozef (42) naznačil, že sen o Amerike, ktorú majú spoločne s dcérou vysnívanú, naberá dnes už celkom reálne kontúry.

V deň 15-ich narodenín ste v ženskej extralige spravili uragán - 10 gólov a 9 asistencíi! Takú oslavu vaše bežné rovesníčky asi nemajú..

Asi nie... Pre mňa to bol ľahký zápas. Tieto zápasy so ženami beriem ako tréningy. Som však rada za každú chvíľu na ľade a cením si každý priestor, ktorý dostanem.

Po zápase bola aj povestná torta do tváre, hneď ste sa však vyjadrili, že to spoluhráčky ešte vyjde draho...

Áno, za tým si aj stojím! Určite za to niečo na ne vymyslím, dajme sa prekvapiť, čo to ešte bude. V šatni som potom ešte od báb dostala aj nejaké kvety a boli aj koláče, čo som zase doniesla ja.

Aký darček ste dostali od rodičov v takýto mimoriadne vydarený deň narodenia?

Od rodičov som dostala nový telefón. Moja najlepšia kamarátka mi zase dala nádherný obraz, na ktorom máme naše spoločné fotky.

Máte čerstvých 15 rokov, to znamená, že už bude aj občiansky...

Už som si ho bola aj vybaviť, takže toto mám za sebou. Musím si ho ísť len prevziať.

Najbližšie si spravíte vodičák v osemnástich?

Určite áno, potom je na rade vodičák.

Na snímke zľava Dominik Jendroľ (Prešov), brankár Dominik Riečický a Alex Breton (obaja Košice).
Košice doma neinkasovali už tri zápasy: Prešov zostrelil hetrikom Paršin Zobraziť článok

A čo škola, je pre vás popri hokeji dôležitá?

Určite áno, aj hokej, aj škola sú pre mňa dôležité súčasti života. Dávam si na nich záležať. Snažím sa mať čo najlepší prospech.

Trúfli by ste si v budúcnosti hrávať aj s mužmi?

S mužmi je to fyzicky o niečom inom ako so ženami, keďže tam nehráme do tela. Navyše, myslím si, že to je aj nereálne, aby som hrávala s dospelými mužmi.

Čím viacej sa vám bude teraz dariť, tým väčšie ohlasy a tlaky prídu. Ako sa to dá v takom mladom veku zvládnuť?

Je to veľmi náročné, keďže ja nie som typ na tieto veci. Ale už som si zvykla, takže to beriem úplne s pohodou. Keď sa naskytne nejaký rozhovor alebo niečo, tak, samozrejme, neodmietnem. Snažím sa však sústrediť len na hokej, lebo to je to, prečo vôbec robím tieto rozhovory.

HRDÝ OTEC JOZEF: ZÁMORIE JE NÁŠ SEN

Nový Čas počas stretnutia s Nelou vyspovedal aj otca Jozefa, ktorý opísal, akým smerom sa bude vývoj jeho dcéry zrejme uberať. „Naša slovenská ženská súťaž je trochu nižšia úroveň. Zatiaľ je dobré, že Nelá hrá aj s chlapcami. Má možnosť aj v budúcom roku ísť hrať za dorast, tá ponuka je tu."

„My však riešime, aby išla Nela do Ameriky. Je to náš taký spoločný sen. Máme odtiaľ dve reálne ponuky, takže dúfam, že to dotiahneme do dobrého konca. Ešte by asi nebolo korektné rozvádzať detaily, ale sú to veľmi dobré ponuky,“ uviedol Jozef Lopušan.

Nela Lopušanová zažiarila na nedávnych MS do 18 rokov.
Štýlová oslava narodenín: Desať gólov a potom prekvapenie od spoluhráčok Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});