Nehoda Michaela Schumachera pokazila kariéru synovi Mickovi: Podľa bývalého šéfa F1 mal jazdiť za tento tím!

Podľa bývalého šéfa F1 Bernieho Ecclestonea (92) mala nehoda Michaela Schumachera (54) veľmi negatívny dopad na kariéru syna Micka (23). ...
  • Zdroj: tasr

Podľa bývalého šéfa F1 Bernieho Ecclestonea (92) mala nehoda Michaela Schumachera (54) veľmi negatívny dopad na kariéru syna Micka (23). Podľa jeho názoru by pre mladého Schumiho bol ideálny tento tím!

FOTOGALÉRIA: Schumacher

Bývalý šéf Formuly 1 Bernie Ecclestone je presvedčený o tom, že tragická nehoda Michaela Schumachera na lyžiarskom svahu mala veľmi negatívny dopad na vývoj kariéry jeho syna Micka. „Michael by mohol posunúť svojmu synovi toľko skúseností, podelil by sa s ním o všetky znalosti. Ukázal by mu správnu cestu, pokiaľ ide o riadenie monopostu, ale pomohol by mu aj politicky,“ hovoril Ecclestone pre nemecký Bild.

Mick Schumacher touto momentkou roztopil srdcia fanúšikov!
Celý svet aplauduje Mickovi Schumacherovi: Dojemné gesto voči otcovi Zobraziť článok

Mick Schumacher prišiel o svoju pozíciu v tíme Haas a v súčastnosti je rezervným jazdcom tímu Mercedes. Tento vývoj kariéry nie je podľa Ecclestonea pre mladého Schumiho zrovna ideálny. Skôr by ho videl v inom tíme, kde by mal lepšie podmienky na progres. „Je to škoda, Micka mi je ľúto. Bol v nesprávnom tíme, Red Bull by bol pre neho lepší. Viac by sa tam o neho starali a dostali by ho hore,“ myslí si bývalý šéf F1.

Okrem toho považuje skúsený odborník za veľký problém mladého Schumachera aj tlak, ktorý prináša pretekanie na okruhu F1 so slávnym menom. „Bremeno jeho mena je ťažké. Potvrdiť históriu mena, ktoré má, je jeho najväčší problém. Bude pre neho náročné nájsť si miesto. Obzvlášť také, kde môže vyhrávať.“

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});