Bol to skvelý gól! Hráč Fiorentiny sa presadil proti Dudovej Verone z 58 metrov

Obranca talianskeho futbalového klubu AC Fiorentina Cristiano Biraghi (30) skóroval v pondelňajšom stretnutí tamojšej Serie A na ihrisku ...
  • Zdroj: TASR/AP

Obranca talianskeho futbalového klubu AC Fiorentina Cristiano Biraghi (30) skóroval v pondelňajšom stretnutí tamojšej Serie A na ihrisku Hellasu Verona strelou z vlastnej polovice ihriska.

V 89. minúte bleskovo rozohral priamy kop tesne spoza poliacej čiary a zaskočil domáceho brankára Lorenza Montipa. Hostia triumfovali vo Verone 3:0.

Biraghi skóroval zo vzdialenosti 57,91 metra. Od roku 2013 v Serie A nikto nepredviedol podobnú ďalekonosnú strelu.

Pred deviatimi rokmi sa do listiny strelcov projektilom zo 61,48 metra zapísal Facundo Roncaglia, vtedy taktiež vo farbách Fiorentiny, ktorému sa to podarilo v stretnutí proti Neapolu. „Takéto situácie sa stávajú len zriedka. Biraghi si počínal veľmi dobre. Takýto druh inšpirácie občas potrebujete. Zaslúži si pochvalu za toto zakončenie, pretože z takej vzdialenosti to nebolo ľahké. Bol to skvelý gól,“ povedal na margo Biraghiho kúsku tréner Fiorentiny Vincenzo Italiano.

Toskánske mužstvo sa po pondelňajšom triumfe vo Verone dostalo na 12. miesto v tabuľke so ziskom 28 bodov. Verone, v ktorej pôsobí slovenský reprezentant Ondrej Duda, patrí momentálne zostupová 18. priečka (17).

Brazílska supermodelka Adriana Lima sa stala prvou globálnou ambasádorkou Medzinárodnej futbalovej federácie pre fanúšikov.
FIFA má prvú globálnu ambasádorku: Je ňou sexy modelka z Brazílie Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});