Hráč amerického futbalu Martinez nečakane ukončil kariéru: Môže za to Pikachu!

Znie to ako prvý apríl, ale nie je to vtip. Bývalý obranca New York Giants Blake Martinez (29) to urobil pred pár dňami. Potom, čo zarobil ...
  • Zdroj: instagram.com/blake_martinez50

Znie to ako prvý apríl, ale nie je to vtip. Bývalý obranca New York Giants Blake Martinez (29) to urobil pred pár dňami. Potom, čo zarobil na zberateľských karitčkách Pokémon viac ako v najprestížnejšej lige amerického futbalu – NFL za pol roka!

FOTOGALÉRIA: Blake Martinez

Športom, teda americkým futbalom (naposledy vo farbách New York Giants), zarobil za šesť rokov pôsobenia 28 miliónov dolárov. Za posledných sedem mesiacov zarobil predajom kariet 5 miliónov, čo je v priemere viac ako za šesť rokov v NFL...

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa suverénnym spôsobom prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.
Skvelý vstup Schmiedlovej do turnaja v Mexiku: Vyradila nasadenú dvojku Zobraziť článok

Všetko sa začalo nepríjemným zranením krížneho väzu, ktoré utrpel v roku 2021. Martinez si počas rehabilitácie našiel staronovú záľubu a hoci sa vrátil do ligy s Las Vegas Raiders, v novembri oznámil, že sa stiahne z profesionálneho športu. Tou znovu objavenou záľubou sú zberateľské kartičky Pokémonov, ktorá začal zbierať ako šesťročný. Za domáce práce dostával 15-dolárové vreckové, za ktoré si kartičky kupoval. Nakoniec ich mal niekoľko tisíc a ostali u jeho mamy. Oprášil ich potom a v roku 2020 známy YouTuber Logan Paul kúpil za 5 miliónov dolárov vzácnu kartu. Vtedy mu došlo, že hodnota kariet v jeho zbierke sa výrazne zvýšila a karty rozložené počas živého vysielania okamžite vydražil a jednu z nich predal za 672 000 dolárov! Tou jednou z nich bola karta najznámejšej postavy svetoznámej videohry Pikachu, ktorá je označovaná ako „svätý grál“, keďže ich bolo vyrobaných len 38 kusov.

Bývalý český reprezentant Adam Hloušek.
Bývalý český reprezentant je nezvestný: Dlží viac ako 20 miliónov Zobraziť článok

„Obchodovanie s kartami Pokémon je bezbolestný spôsob, ako si zarobiť na živobytie. Každý deň vstávam bez bolesti chrbta alebo ramien, len si moje prsty zvyknú otvárať tisíc balíčkov kariet denne," prezradil Blake Martinez.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});