Ibrahimovič posledné mesiace trpel: Návrat do zostavy AC Miláno okorenil rekordom!

Dlhých 280 dní chýbal na súťažnom trávniku švédsky futbalový útočník Zlatan Ibrahimovič, no v nedeľu sa vrátil do zostavy talianskeho ...
  • Zdroj: Reuters

Dlhých 280 dní chýbal na súťažnom trávniku švédsky futbalový útočník Zlatan Ibrahimovič, no v nedeľu sa vrátil do zostavy talianskeho AC Miláno a hneď prekonal jeden z rekordov.

FOTOGALÉRIA: Zlatan Ibrahimovič

Rodák z Malmö na záverečnú štvrťhodinku nahradil na hracej ploche Oliviera Girouda a vo veku 41 rokov a 146 dní sa stal najstarším hráčom AC v zápase Serie A v novodobej ére. Doterajším rekordérom bol Alessandro Costacurta, ktorý za Milánčanov hral vo veku 41 rokov 25 dní. Futbalisti AC Miláno v nedeľu zdolali Atalantu Bergamo 2:0 a v tabuľke im patrí 3. priečka, keď nazbierali 47 bodov, rovnako ako ich mestský rival Inter na druhej pozícii.

Zlatan Ibrahimovič v nedeľu hral prvýkrát od 22. mája 2022, medzitým podstúpil operáciu zraneného kolena a dlhú liečbu. So zdravotnými problémami pritom hral v minulej sezóne dlhých šesť mesiacov. Keďže hráči AC bojovali o titul, Švéd nechcel zostať mimo hry a napokon to s klubom dotiahol až k ligovému prvenstvu. "Ak by som mal rozpovedať celý príbeh, boli by sme tu hodiny. Posledných šesť mesiacov minulej sezóny som však poriadne trpel, ale chcel som za každú cenu pomôcť tímu. Mohol som hneď postúpiť operáciu, ale nechcel som byť mimo hry v boji o zisk Scudetta," povedal Ibrahimovič pre DAZN, cituje ho web goal.com.

"Trénerovi som sľúbil, že operáciu odložím, aby som bol čo najviac nápomocný tímu. Poviem vám, nikdy som netrpel viac, ako to bolo v minulej sezóne v boji o trofej. Bol to tiež rok, keď sme prišli o Mina (agent Mino Raiola, pozn.), takže utrpenie bolo aj po mentálnej stránke, nie iba po fyzickej.

Našťastie, ľudia okolo mňa mi dodávali silu kráčať ďalej. Ak som v dobrom stave, tak som silnejší ako ktokoľvek. Teraz sa cítim ako niekto, kto môže pomôcť viac ako som to spravil v nedeľu. Mám za sebou dva či tri tréningy a odohral som 15 minút. Predstavte si, čo dokážem po plnohodnotnej príprave. Za ostatné obdobie mi chýbal najmä tréning. Po viac ako roku si však môžem dobre zatrénovať," pokračoval Švéd. Pre Italia 1 doplnil, že pri súčasnom fyzickom stave je schopný hrať ešte niekoľko sezón.

"Ak si pred seba nekladiem rôzne ciele, potom relaxujem a začínam si myslieť, že patrím do minulosti. Ale ešte nie, stále patrím do súčasnosti a stále chcem bojovať so spoluhráčmi o miesto v zostave. Inak by som tu už nebol. Nechcem byť súčasťou tímu len pre to, čo som dokázal pred rokom, piatimi či desiatimi. Ak nebudem mať výkonnosť alebo budem schopný absolvovať len 5 či 10 minút, to radšej môžem zostať doma. Stále chcem hrávať celé zápasy," dodal Ibrahimovič.

Tréner Xavi si sypal popol na hlavu.
Tréner Barcelony Xavi nešetril svojich hráčov: Náš najhorší zápas v sezóne Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});