Ťahákom turnajov EMPIRE Tennis Tour v Trnave Kučová so Šramkovou

Slovenské tenistky Kristína Kučová s Rebeccou Šramkovou budú ťahákom medzinárodných turnajov s názvom EMPIRE Tennis Tour 2023 (27. februára ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Slovenské tenistky Kristína Kučová s Rebeccou Šramkovou budú ťahákom medzinárodných turnajov s názvom EMPIRE Tennis Tour 2023 (27. februára - 12. marca).

FOTOGALÉRIA: Tenis

Na podujatiach s dotáciou 60.000 amerických dolárov sa na harde v TC EMPIRE Trnava predstavia aj dve tenistky z elitnej svetovej stovky - Nemka Tamara Korpatschová a Rakúšanka Julia Grabberová.

Turnaje nadväzujú na sériu EMPIRE Indoor Tennis Tour, ktorá sa konala od septembra do decembra 2022. "Sme radi, že môžeme pokračovať v spolupráci s Medzinárodnou tenisovou federáciou (ITF), ktorá považuje náš klub za ideálne miesto organizovania takéhoto bohatého počtu turnajov. S predošlou sériou bola veľmi spokojná nielen ITF, ale aj hráčky a tréneri. Nasadenou jednotkou bude Korpatschová, dvojkou Grabberová. Do Trnavy pricestovala aj Dánka Clara Tausonová, ktorá bola v minulosti v Top 40," informoval na pondelňajšej tlačovej konferencii športový riaditeľ klubu Tomáš Boleman.  

ZVODNÁ KRÁSKA: Daniela Hantuchová má vycibrený vkus pre módu.
Tenisová kráska Daniela Hantuchová prezradila, po čom túži: Na kurtoch chcem vidieť džínsy! Zobraziť článok

Kučová so Šramkovou sa dostali do hlavnej súťaže vďaka voľným kartám. "Teší ma, že môžem hrať v Trnave už ako členka domáceho klubu. V uplynulých týždňoch som usilovne trénovala pod drobnohľadom Vladimíra Pláteníka. Dúfam, že sa mi to podarí pretaviť aj do zápasov. Aj keď turnaje na harde nie sú moja silná stránka a väčšinou sa im vyhýbam, budem sa snažiť na ne čo najlepšie pripraviť. Dôležité je, že momentálne nemám zdravotné problémy, koleno drží," uviedla Kučová.

Ďalšie voľné karty udelili Natálii Kročkovej a Ele Pláteníkovej. V kvalifikácii budú hrať Sára Šarinová, Laura Cíleková, Radka Zelníčková a Nikola Daubnerová. Hlavná súťaž úvodného z dvoch halových turnajov odštartuje v utorok, finále dvojhry je na programe v nedeľu 5. marca o 11.00 h. Víťazka zinkasuje prémiu 9142 USD pred zdanením a do rebríčka WTA si pripíše 80 bodov.

Becker so synom na prvej prechádzke od návratu z väzenia.
Lilly Beckerová si vybavuje účty s exmanželom: Väzenie z Borisa lepšieho človeka neurobilo Zobraziť článok

V máji sa Fanúšikovia môžu tešiť aj na antukové podujatie EMPIRE Tennis Academy Open 2023 s dotáciou 100.000 USD, ktoré sa uskutoční po štvorročnej prestávke spôsobenej pandémiou koronavírusu. "Bude to tenisový sviatok. Dúfam, že sa nám na turnaj podarí dotiahnuť čo najviac známych mien a bude plné hľadisko. Podujatie sa uskutoční tesne pred grandslamovým Roland Garros, takže očakávam slušnú účasť kvalitných hráčok," povedal Vladimír Pláteník, šéftréner a manažér EMPIRE Tennis Academy
 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});