Ondrej Rusnák o MS v rybníkovom hokeji a stretnutí so Slafkovským: V hoteli ho spoznala aj zákazníčka!

Pred dvomi mesiacmi nemal o rybníkovom hokeji ani šajnu a napokon si z Kanady odniesol zážitok na celý život. Reč je o bývalom hokejistovi ...
  • Zdroj: archív O.R.

Pred dvomi mesiacmi nemal o rybníkovom hokeji ani šajnu a napokon si z Kanady odniesol zážitok na celý život. Reč je o bývalom hokejistovi Ondrejovi Rusnákovi (34), ktorý sa pred pár dňami zúčastnil na svetovom šampionáte v tomto športe.

FOTOGALÉRIA: Rusnák o MS v rybníkovom hokeji a stretnutí so Slafkovským

Dokonca sa v Montreale stretol aj s draftovou jednotkou Jurajom Slafkovským (18) a denníku Nový Čas prezradil, že v hoteli ho spoznala aj zákazníčka a prečo bol problém zakúpiť jeho dresy na štadióne!

Syn hokejovej legendy, kapitána majstrov sveta z roku 1985 Dáriusa Rusnáka, je v posledných mesiacoch u fanúšikov pod Tatrami známy ako hokejový expert. Analyzuje totiž extraligové zápasy a vlani bol aj na majstrovstvách sveta vo Fínsku.

Koncom decembra 2022 dostal nečakanú ponuku od bývalého spoluhráča Martina Fila, ktorý hľadal hráča do trenčianskeho rybníkového tímu. „Vôbec som nemal šajnu, že takýto šport funguje. Blížili sa sviatky, vravel som si, že nejdem, ale keď som zistil, že sa dá kvalifikovať na majstrovstvá sveta do Kanady a víťaz má takmer všetko hradené, tak som prikývol. A napokon sa stal zázrak, kvalifikáciu sme vyhrali a zúčastnil som sa MS v rybníkovom hokeji,“ povedal na úvod pre Nový Čas Ondrej.

NA KÁVE S JURAJOM

Bývalý hokejista strávil v Kanade týždeň. „Leteli sme z Viedne do Montrealu o dva dni skôr, pretože sme si chceli pozrieť mesto, štadión a mal som dohodnuté aj stretnutie s Jurajom Slafkovským,“ pokračuje bývalý útočník.

„Musím povedať, že je tam okolo neho naozaj veľký humbug. Boli sme aj vo fanshope na štadióne a zohnať dres či iný suvenír s menom Slafkovský bolo náročné. Pár dní predtým tam bol jeho otec s kamarátmi a vykúpili veľa jeho dresov či tričiek,“ smeje sa Ondrej, ktorý sa s draftovou jednotkou aj stretol.

Martin Mišiak (Nové Zámky) a Oldrich Kotvan (Zvolen).
Martin Mišiak predviedol exkluzívny nájazd: Rýchle ruky, gól a oslava á la Ronaldo Zobraziť článok

„Zišli sme sa v hoteli a vyše hodiny sme si dobre pokecali. Dali sme si kávu, ale o čom sme sa bavili, nemôžem hovoriť. Ale poviem aspoň jednu pikošku. Aby sme neboli moc na očiach, zašili sme sa v hoteli za taký roh. Za celý čas išla okolo nás iba jedna zákazníčka a aj tá Juraja ihneď spoznala.“

ZÁŽITOK NA CELÝ ŽIVOT

Rusnák sa následne so svojím tímom Winter Sport Mania Trenčín presunuli do dejiska MS v rybníkovom hokeji do kanadskej oblasti Plaster Rock. Išlo o 20. ročník šampionátu, na ktorom sa zúčastnilo 100 tímov z 15 krajín sveta.

„Neskutočný zážitok na celý život. Hralo sa na zamrznutom rybníku, zápasy boli v každom počasí, či pršalo, či snežilo. Asi 100 dobrovoľníkov upravovalo ľad. Vrátil som sa do detských čias,“ dodal Ondrej, ktorý so svojím mužstvom obsadil skvelé 7. miesto. Zlato si odniesol iný slovenský výber Frosty Shots.

Vladimír Weiss starší bol na tlačovej konferencii nespokojný.
Slovan v problémoch? Tréner Weiss záhadne: V klube sa niečo deje... Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});