Brankár Bostonu sa zapísal do histórie: Gól cez celé klzisko

Tomu sa povie presnosť! Brankár Bostonu Linus Ullmark (29) dokázal trafiť prázdnu bránku cez celé klzisko v nočnom zápase NHL. Švéd sa ...
  • Zdroj: TASR/AP

Tomu sa povie presnosť! Brankár Bostonu Linus Ullmark (29) dokázal trafiť prázdnu bránku cez celé klzisko v nočnom zápase NHL. Švéd sa medzi strelcov zapísal ako trinásty brankár v základnej časti NHL, ale len ôsmy, ktorý skóroval strelou do súperovej bránky.

FOTOGALÉRIA: Linus Ullmark

Ullmark sa v power play Canucks zmocnil puku a parádnou strelou cez celé klzisko trafil 48 sekúnd pred koncom opustenú bránku.

Švéd sa medzi strelcov zapísal ako trinásty brankár v základnej časti NHL, ale len ôsmy, ktorý skóroval strelou do súperovej bránky.

Naposledy strelil v profilige spomedzi brankárov gól Pekka Rinne v drese Nashvillu 9. januára 2020 v zápase proti Chicagu. Ullmark zaznamenal 26 zákrokov, Boston vyhral šiesty zápas za sebou.

“Hneď ako som vystrelil sa na mňa vrhli traja spoluhráči. Nič som nevidel, nič som nepočul, len som zrazu pochopil, že puk smeruje do bránky,” povedal Ullmark pre nhl.com.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});