Výsledok, ktorý sa zapíše do basketbalovej histórie: Neuveríte, koľko bodov padlo v zápase NBA

Neskutočné ofenzívne divadlo. Nočný duel medzi Los Angeles Clippers a Sacramentom Kings sa zapíše do histórie najlepšej basketbalovej ...
  • Zdroj: Reuters

Neskutočné ofenzívne divadlo. Nočný duel medzi Los Angeles Clippers a Sacramentom Kings sa zapíše do histórie najlepšej basketbalovej ligy sveta NBA. Skončil sa totiž výsledkom 175:176, čo je po sčítaní zápas s druhým najvyšším skóre v dejinách zámorskej súťaže.

FOTOGALÉRIA: Sacramento Kings - LA Clippers

Zápasu medzi Clippers a Kings nič nechýbalo, mal všetko. Emócie, napätie a tiež rekordné čísla. Po prestrelke v základnej hrace dobe víťaz nebol jasný, preto sa za stavu 153:153 išlo do predĺženia.

V následných dvoch predĺženiach padlo ďalších 45 bodov a z výhry sa nakoniec tešilo Sacramento, ktoré najtesnejším rozdielom porazilo Los Angeles Clippers.

​Výsledok 175:176 sa tak do dejín zapíše ako druhý zápas s najvyšším počtom bodov v histórii NBA. Rekord už od roku 1983 drží duel medzi Detroitom Pistons a Denverom Nuggets, ktorý skončil výsledkom 186:184 v prospech Pistons.

Podľa oficiálnych štatistík bolo navyše v stretnutí premenených 44 trojkových pokusov, čo je vyrovnanie absolútneho rekordu NBA.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});