Bežkyňa Gabika Gajanová sa teší na halovú premiéru: Trénera na diaľku neoklameš

Jedenásť stotín. Toľko chýbalo osemstovkárke Gabriele Gajanovej (23) na splnenie prísneho limitu na halové ME v Istanbule.
  • Zdroj: instagram/gabigajanova

Jedenásť stotín. Toľko chýbalo osemstovkárke Gabriele Gajanovej (23) na splnenie prísneho limitu na halové ME v Istanbule.

FOTOGALÉRIA: Gabika Gajanová

V hale Ataköy však štartovať bude, hoci v minulosti súťažila v hale len málokedy. Tento rok nastala zmena, pod ktorú sa podpísala forma, ktorú ukula pod vedením švajčiarskeho kouča Louisa Heyera. Ten, ako Gabika prezradila, ešte na Slovensku nebol, ale vie o nej všetko. „Trénera na diaľku neoklameš,“ prezradila.

Atlétka AK ZŤS Martin sa pripravuje striedavo doma a potom tam, kde práve trénuje skupina spomínaného odborníka - bola s nimi v Juhoafrickej republike, Portugalsku i vo Švajčiarsku.

Brankár Sevilly Marko Dmitrovič spacifikoval fanúšika PSV.
Fanúšik Eindhovenu napadol brankára Sevilly: Dostal rýchly knokaut Zobraziť článok

„Keď som doma, tak mi tréner pošle týždňový tréningový plán a ja sa podľa toho pripravujem,“ spustila bývalá bronzová medailistka z ME 2016 do 18 rokov a juniorských ME 2017, ktorá svedomite plní každý bod plánu.

„Trénera na diaľku neoklameš. Stačí jeden spoločný tréning a on vie, čo som neurobila tak, ako chcel on,“ pokračovala Gabriela, ktorá sa do Istanbulu vydá z našich ako prvá - už v utorok, keďže sa ako prvá postaví na štart - už vo štvrtok sú na programe rozbehy na 800m.

Gabika má za sebou výbornú halovú sezónu. Na mítingu Folksam GP Indoor 2023 v Štokholme dobehla na 800m druhá v novom halovom osobnom rekorde 2:04,02 min., ktorý je súčasne druhým časom slovenských historických tabuliek. Lepší čas má na konte len Gabriela Sedláková 2:01,85, ktorý sa zrodil ešte v roku 1987... No a o pár dní neskôr vyhrala osemstovku na mítingu Anmälda Gothenburg Games v Göteborgu časom 2:04,49 min. Za tieto výkony si pripísala rozhodujúcu dávku bodov do kvalifikačného renkingu a otvorila si dvere na halový vrchol sezóny.

Tréner Pardavý (vpravo) má dôveru vedenia, teraz ho musia podržať hráči.
Bývalí hráči o verdikte vedenia hokejového Slovana: Výmena? Skôr tvrdšia ruka na hráčov! Zobraziť článok

„Už som si pozerala mená súperiek. Poniektoré som už zdolala...“ dodala rodáčka z Liptovského Mikuláša, ktorá je teraz doma a formu dolaďuje podľa trénerových príkazov. Ako ich splnila, bude jasné budúci štvrtok, keď bude mať za sebou premiéru na vrcholnom halovom podujatí, presnejšie rozbeh na 800 m, ktorý organizátori zaradili do programu deň pred oficiálnym otvorením šampionátu.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});