Olympijský víťaz bojuje v nemocnici o život: Odumiera mu mozog!

Bojuje o život! Ruský krasokorčuliar Roman Kostomarov (46) leží v nemocnici od 10. januára, keď ho hospitalizovali so zápalom pľúc a ...
  • Zdroj: instagram/omankostomarovkrs

Bojuje o život! Ruský krasokorčuliar Roman Kostomarov (46) leží v nemocnici od 10. januára, keď ho hospitalizovali so zápalom pľúc a vyhliadky na jeho zlepšenie zdravotného stavu si mizerné.

FOTOGALÉRIA: Roman Kostomarov

Jednu nohu má amputovanú, časť druhej nohy tiež. Podľa zahraničných médií prišiel aj o prsty na ruke a naviac mu začali odumierať mozgové bunky kvôli dvom mŕtviciam, ktoré prekonal.

Bývalý ruský krasokorčuliar Roman Kostomarov s rodinou.
Olympijský šampión prežíva nočnú moru: Amputovali mu nohy, teraz mal prísť aj o ruky! Zobraziť článok

„Roman má sepsu, je narušený celý krvný obeh, kvôli tomu odumiera nielen mozog, ale tiež aj zbytok tela. Na vine je fakt, že prekonal dve mŕtvice,“ povedala lekárka Irina Jarcevová pre web Woman.ru.

„V miestach, kde bunky odumierajú, dochádza k infekcii. Má tiež postihnuté cievy v končatinách, mozgu, obličkách a pečeni. Kým však obličky a pečeň je možné napojiť na prístroje, prepláchnuť a natlakovať, s končatinami a mozgom sa to robí ťažko,“ doplnila.

Držiteľ olympijského zlata zo ZOH v Turíne je tak vo veľmi vážnom stave. Pomoc mu ponúkli aj nemecké špecialisti. Fanúšikom tak zostáva iba dúfať, že Roman svoj ťažký boj o život napokon vyhrá...

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});