Djokovičova účasť na turnajoch v USA je neistá: Srb čaká na vyjadrenie americkej vlády

Srbský tenista Novak Djokovič dúfa, že bude štartovať na turnajoch ATP v Indian Wells a v Miami. Zároveň však uviedol, že svoju účasť ...
  • Zdroj: TASR/AP

Srbský tenista Novak Djokovič dúfa, že bude štartovať na turnajoch ATP v Indian Wells a v Miami. Zároveň však uviedol, že svoju účasť nemá pod kontrolou.

Dvadsaťdvanásobný grandslamový šampión nemohol v minulej sezóne súťažiť v USA, keďže nie je zaočkovaný proti koronavírusu, no požiadal o špeciálnu výnimku a organizátori oboch turnajov mu udelili povolenie štartovať. Teraz čaká na to, či mu americká vláda umožní vstup do krajiny.

"Proces, ktorý s tým súvisí, sa už začal. Teraz je to už mimo mojej kontroly. Rád by som si tam zahral a som rád, že som dostal súhlas organizátorov. Dúfam, že tí, ktorí môj štart ešte môžu ovplyvniť, mi dajú súhlas," povedal Djokovič podľa AFP.

Smutnú správu oznámila Chantal na sociálnej sieti.
Bývalá tenistka prežíva ťažké chvíle: Radosť zo zásnub vystriedal obrovský smútok Zobraziť článok


Djokovič nehral pre problémy s podkolennou šľachou od januárového triumfu na Australian Open. Na stredajšej tlačovej konferencii v Belehrade uviedol, že by sa mal do súťažnej akcie vrátiť na turnaji v Dubaji, ktorý štartuje 25. februára. "To zranenie je už OK, ale zatiaľ sa necítim stopercentne v poriadku. Je to však na dobrej ceste a ako tím sme sa rozhodli pre štart v Dubaji," vyjadril sa päťnásobný víťaz dubajského turnaja. Djokovič tento týždeň vyrovnal rekord Steffi Grafovej s 377 týždňami v pozícii svetovej jednotky.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});