Školácke chyby brankárov na Anfielde: Courtois aj Alisson sa červenali

Obaja patria k najlepším gólmanom na svete. V úvodnom osemfinálovom stretnutí Ligy majstrov sa však Thibaut Courtois (30) z Realu Madrid ...
  • Zdroj: TASR/AP

Obaja patria k najlepším gólmanom na svete. V úvodnom osemfinálovom stretnutí Ligy majstrov sa však Thibaut Courtois (30) z Realu Madrid aj Alisson (30) z Liverpoolu dopustili školáckej chyby, po ktorej inkasovali.

FOTOGALÉRIA: Brankári

V 14. minút brankár Realu nespracoval ideálne prihrávku od Valverdeho, lopta mu odskočila rovno pred dobiedzajúceho Salaha a egyptský útočník ju poslal do opustenej bránky. Liverpool v tej chvíli viedol 2:0 a zdalo sa, že prvý zápas bude jeho záležitosťou. Real sa však z dvojitého úderu dokázal rýchlo spamätať a v 36. minúte bolo už vyrovnané. Druhý gól daroval Realu práve brazílsky brankár Alisson. Ten chcel rýchlo rozohrať akciu, nastrelil však atakujúceho Viníciusa a odrazená lopta cez hlavu bezmocnej jednotky Liverpoolu došla až do siete.

 

 

„Toto by sa stávať nemalo. Bolo to komické,“ povedal po zápase tréner Liverpoolu Jürgen Klopp.“Je až neuveriteľné, koľko vidíme chýb. Tá predchádzajúca od Courtoisa bola príšerná a Alisson predviedol to isté. Snažil sa rozohrať zozadu, ale preboha, prosto to iba odkopni,“ vravel v televíznom štúdiu bývalý anglický futbalista Alan Shearer.

Karim Benzema (vľavo) a jeho spoluhráči z Realu Madrid oslavujú po góle.
Real Madrid rozpútal peklo na Anfielde, Lobotkov Neapol vykročil v ústrety postupu Zobraziť článok

Real napokon duel na Anfielde vyhral 5:2 a pred odvetou v Madride (15. marca) si vytvoril lepšiu východiskovú pozíciu.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});