Na Slovensku vznikol nový cyklistický kontinentálny tím: Športovým riaditeľom Juraj Sagan!

Veľká transformácia! Cyklistický klub BRS Kaktus Bike sa tento rok premenil na kontinentálny tím pod názvom RRK Group Pierre Baguette ...
  • Zdroj: facebook/ rrkgrouppierrebaguettebenzinol

Veľká transformácia! Cyklistický klub BRS Kaktus Bike sa tento rok premenil na kontinentálny tím pod názvom RRK Group Pierre Baguette Benzinol. Najväčšia bomba? Novým športovým riaditeľom sa stal starší z bratov Saganovcov - Juraj (34)! Jazdci nového tímu už naplno zarezávajú a ukázali aj dresy, v ktorých budú pretekať.

Juraj Sagan iba nedávno ukončil kariéru profesionálneho pretekára. Cyklistika je však jeho život, a tak pri nej zostal aj naďalej. „Jedným z cieľov nášho tímu je vytvoriť podmienky na prechod chlapcov z mládežníckych kategórií do mužskej. Nielen na Slovensku preteká množstvo cyklistov ešte v juniorskom veku, ale ich motivácia sa láme pri prechode do kategórie mužov. Predovšetkým preto, že je málo tímov, kde by sa dalo v kariére cyklistu pokračovať na profesionálnej úrovni,“ uviedol Sagan pre portál roadcycling.cz.

S krásnou krásnou hosteskou Sagan ochotne zapózoval.
Kĺzanie po šmýkačke, kávička, futbal či fanúšičky: Sagan sa odviazal v Kolumbii! Zobraziť článok

S tímom absolvoval aj akciu utužujúcu kolektív v Malej Fatre. Čo sa týka ambícií, tie sú dané celkom jednoznačne. „Pretekať budeme predovšetkým v širšom regióne, teda okrem Slovenska aj v Poľsku, Maďarsku, Rakúsku, Slovinsku. Preteky Okolo Slovenska sú však naším jednoznačným vrcholom sezóny. Tam chceme byť v najlepšej forme a výsledkovo o sebe dať čo najviac vedieť. Najvýznamnejšie domáce preteky, kam pravidelne smerujú aj tímy z úrovne World Tour, sú jednoznačne našou prioritou číslo jeden. Je to, pochopiteľne, veľmi dôležité aj pre našich sponzorov. Takže tu bude naša motivácia mimoriadna,“ dodal Sagan.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});