Molčan bez problémov postúpil do 2. kola: Zvolili sme dobrú taktiku

Slovenský tenista Alex Molčan (25) sa bez väčších problémov prebojoval do 2. kola dvojhry na turnaji ATP v Riu de Janeiro.
  • Zdroj: SITA/AP

Slovenský tenista Alex Molčan (25) sa bez väčších problémov prebojoval do 2. kola dvojhry na turnaji ATP v Riu de Janeiro.

V úvodnom kole si v pozícii nasadenej deviatky poradil za 73 minút s domácim Brazílčanom Joaom Fonsecom 6:0, 6:3. Jeho ďalším súperom bude Hugo Dellien z Bolívie.

"Zápasy proti mladým hráčom nikdy nie sú jednoduché. Snažil som sa zostať sústredený, nepúšťal som sa do žiadnych šialených výmen či úderov. S trénerom sme zvolili dobrú taktiku. Súper na začiatku chcel hrať agresívne, aj mu to v niektorých momentoch vyšlo a dostal ma do problémov. Ja som sa však držal svojej hry a vedel som, že keď ho budem držať vo výmenách, chyba pravdepodobne príde. Nestratil som hlavu a vyšlo mi to podľa predstáv," citovsls slová Molčana oficiálna webová stránka Slovenského tenisového zväzu.

Dvadsaťpäťročný hráč Národného tenisového centra štartuje v Riu po prvý raz. "Dnes tu bolo naozaj teplo. Horšie však je, že je veľmi vlhko. Bol som spotený už počas rozohrávky. Rio je krásne mesto, som rád, že som tu. Snažím sa užiť si to čo najviac," dodal najlepší slovenský singlista.

Dvojhra - 1. kolo:

Alex MOLČAN (SR-9) - Joao Fonseca (Braz.) 6:0, 6:3, Nicolas Jarry (Čile) - Lorenzo Musetti (Tal.) 6:4, 6:1, Laslo Djere (Srb.) - - Facundo Bagnis (Arg-) 6:2, 3:2- skreč, Thiago Monteiro (Braz.) - Dominic Thiem (Rak.) 6:1, 3:6, 7:6 (2), Hugo Dellien (Bol.) - Joao Sousa (Port.) 6:0, 6:2, Pedro Martinez (Šp.) - Cristian Garin (Čile) 7:6 (0), 6:4

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});