Ovečkina v zámorí po smrti otca nešetria: Prečo si ešte neodsúdil Putina?!

Bez zľutovania! Hokejista Alexander Ovečkin (37) sa musel minulý týždeň vyrovnať so smrťou svojho otca Michaila († 71).
  • Zdroj: TASR/AP

Bez zľutovania! Hokejista Alexander Ovečkin (37) sa musel minulý týždeň vyrovnať so smrťou svojho otca Michaila († 71).

Ani to však nebránilo prestížnemu zámorskému médiu v tom, aby sa nekompromisne pustilo do ruského kanoniera. Odkaz bol jasný: „Naháňaš rekordy, no vojnu a Putina si ešte neodsúdil.“

FOTOGALÉRIA: Ovečkina v zámorí po smrti otca nešetria

Mienkotvorný kanadský portál CBC zverejnil v nedeľu na sociálnych sieťach článok o Ovečkinovi s mimoriadne provokatívnym titulkom - Čo urobiť s problémom zvaným Alex Ovečkin? Stalo sa tak iba niekoľko dní po tom, ako sa kapitán tímu Washington Capitals musel vyrovnať so smrťou otca Michaila. Autor článku Alex Shprintsen sa zamýšľa nad tým, ako generačný kanonier naháňa v NHL rekordy, no sám doteraz neodsúdil inváziu na Ukrajinu, ktorú uskutočnil ruský prezident Vladimir Putin.

„Ovečkin je jedným z najlepších hráčov v histórii NHL. Je druhý za Waynom Gretzkym v individuálnych strelených góloch a jedného dňa môže prekonať kanadského velikána v tomto najdôležitejšom rekorde. Je tu však problém - jeho nehanebná podpora Vladimira Putina, ruského autokratického vodcu, ktorého brutálnu a krvavú vojnu na Ukrajine odsúdili svetoví lídri. Ovečkin nielenže nikdy nekritizoval ruskú vládu za inváziu, ale už roky má na svojom instagramovom účte ako profilovku svoju fotku s Putinom,“ uvádza sa v článku. Na internete sa na portál okamžite spustila aj vlna kritiky.

Niektorí fanúšikovia tvrdia, že zamýšľať sa nad Ovečkinovou situáciou je síce legitímne, no urobiť to len pár dní po smrti jeho otca je totálne scestné.

Slovenský hokejista Adam Ružička (vľavo) v drese Calgary Flames.
Haláka vyškrtli, Rangers dostali lekciu od Jets: Ružička hral len šesť minút Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk