Trojnásobného šampióna NHL trápia vážne zdravotné problémy: Musel som ubrať a liečiť sa!

Kapitána tímu zámorskej hokejovej NHL Chicago Blackhawks znova trápia následky ochorenia COVID-19, pre ktoré vynechal celú sezónu 2020/2021. ...
  • Zdroj: TASR/AP

Kapitána tímu zámorskej hokejovej NHL Chicago Blackhawks znova trápia následky ochorenia COVID-19, pre ktoré vynechal celú sezónu 2020/2021.

Kanadský center Jonathan Toews podľa jeho slov trpí dlhým "kovidom" a syndrómom chronickej imunitnej odpovede, pre ktoré sa znova ocitol na listine dlhodobo zranených hráčov. Podľa generálneho manažéra Kylea Davidsona sa klub nepokúsi 34-ročného hráča vymeniť počas marcovej uzávierky prestupov.

"Hrať s tým bola naozaj výzva. V ostatných týždňoch to zašlo tak ďaleko, že som musel ubrať a zamerať sa na liečbu. Som vďačný za trpezlivosť a podporu od mojich spoluhráčov, trénerov a celej organizácie," vyhlásil trojnásobný víťaz Stanleyho pohára (2010, 2013, 2015), ktorý celú doterajšiu kariéru strávil v klube "čiernych jastrabov".

Už dlhšie sa špekuluje o možnej výmene Toewa, no generálny manažér klubu o tom vraj neuvažuje. "Snažíme sa mu pomôcť, aby sa úplne uzdravil, ostatné je druhoradé. Podporíme ho v čomkoľvek, čo bude potrebovať, aby sa cítil dobre, silný a mohol sa vrátiť na ľad. Ideme deň za dňom, ale dúfame, že ešte odohrá nejaké zápasy v tejto sezóne," vysvetlil Davidson.

Jonathan Toews zaznamenal 14 gólov a 14 asistencií v 46 zápasoch tohto ročníka, v tom minulom po návrate do akcie zaznamenal 37 bodov (15+25) v 71 dueloch. "Súcitíme s ním a všetci ho teraz podporujeme. V tomto týždni už bol s nami a urobil prvé kroky k návratu do akcie. Cvičil aj korčuľoval, ale, bohužiaľ, nešlo to tak ako si predstavoval," povedal o stave svojho zverenca tréner Chicaga Luke Richardson.

Tomáš Tatar (v popredí) oslavuje so spoluhráčmi gól.
Tatar nebodoval: Dvíhal ruky, oslavoval gól so spoluhráčmi a tlieskala mu celá hala Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});