Čo motivovalo Viktóriu Forsterovú, aby dala ostrý limit? „Mekáč“ za rekord!

Dokázala to! Pred pár dňami hovorila o ostrom limite na halové ME v Istanbule s rešpektom. Po nedeli je ostrý limit 8,03 s na 60 m prekážok ...
  • Zdroj: TASR

Dokázala to! Pred pár dňami hovorila o ostrom limite na halové ME v Istanbule s rešpektom. Po nedeli je ostrý limit 8,03 s na 60 m prekážok pre mladučkú slovenskú bežkyňu Viktóriu Forsterovú realitou, za ktorú ďakuje aj stávke s trénerkou Katarínou Adlerovou.

„Chcela som, lebo som cítila, že to mám v nohách, no pomohla mi trénerka,“ spustila natešená Viktória potom, čo na domácom halovom šampionáte zabehla oných 8,03 sekundy a vymazala 15-ročný slovenský rekord Miriam Bobkovej ešte z roku 2008.

„Trénerka mi sľúbila, že ak limit dám, pôjdeme do „mekáča“. Tak som musela,“ pokračovala pretekárka ŠK SOG Nitra, ktorá skvelú fazónu naznačovala už v rozbehoch. Nečudo, že po finále si utierala slzy šťastia: „Či som prekvapená? Ani veľmi nie. Vedela som, že mám na takýto čas, ale som potrebovala sa do toho trafiť. Veľmi sa teším. Nohy ma boleli ako minulý rok po šesťdesiatke, takže som cítila, že by to mohlo znovu dopadnúť dobre."

"Pomohla mi aj parťáčka Danka Ledecká, ktorá má skvele namasírovala. Takže aj ona má na to podiel. Veľmi sa teším, že som dokázala, že mám aj na splnenie limitu. Verím, že ešte vo mne niečo zostalo a v Istanbule to predvediem,“ dodala sympatická Slovenka, ktorá mala istý štart na halových ME aj na základe rebríčka, pre portál atletikasvk.sk.

 

Poriadne bolestivá minulosť hráča Košíc: Vážna dopravná nehoda, smrť matky a rakovina! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});