Poriadne bolestivá minulosť hráča Košíc: Vážna dopravná nehoda, smrť matky a rakovina!

Americký hokejový útočník Hunter Fejes (28) prednedávnom posilnil extraligový klub z Košíc. Mnohí fanúšikovia ani netušia, čím si musela ...
  • Zdroj: instagram.com/hunterfejes

Americký hokejový útočník Hunter Fejes (28) prednedávnom posilnil extraligový klub z Košíc. Mnohí fanúšikovia ani netušia, čím si musela nová akvizícia východniarov v živote prejsť.

FOTOGALÉRIA: Hunter Fejes

 

Keď mal Fejes 10 rokov, takmer prišiel o život. Vážnu dopravnú nehodu akoby zázrakom prežil. Američan utrpel fraktúru lebky počas havárie v rodnom Anchorage na Aljaške. Vážna nehoda si, bohužiaľ, vyžiadala život jeho matky. Fejes sa o smrti svojej matky dozvedel po týždni v nemocnici, z toho päť dní bol v kritickom stave v bezvedomí.

Hunter na maminu spomínal neustále. "Moja matka bola mojou najlepšou priateľkou, s ktorou som vždy vtipkoval a rozprával sa o rôznych veciach," napísal vo svojej seminárnej práci na strednej škole. "Vedel som, že potom už nič nebude také ako predtým." Dostať sa z neľahkej životnej situácie mu pomáhali najbližší, ako viackrát spomenul, otec bol oporou rodiny.

Fejes nedávno prežil ďalšie náročné obdobie. Po skončení minulej sezóny ECHL si Hunter sadol na večeru. Mal pocit, že niečo nie je v poriadku. "Ako športovec ste veľmi zladení so svojím telom," povedal americký útočník a dôveroval svojmu inštinktu. Po objavení hrčky na hrudi dostal podnet, aby sa dal vyšetriť.

Vo veku 28 rokov diagnostikovali Hunterovi Fejesovi rakovinu. "V tom momente som bol šokovaný.  Nevedel som, čo mám robiť. Pamätám si, že som sedel v aute a len som plakal, povedala som si, kam mám ísť?"

Od júna minulého roka Hunter v priebehu niekoľkých nasledujúcich mesiacov absolvoval štyri chemoterapie. Aj počas nej sa snažil pokračovať v tom, čo miloval. Pokračoval v korčuľovaní a kondičnej príprave.

Štyri mesiace po diagnostikovaní rakoviny, mohol Hunter zazvoniť zvončekom na znak toho, že je oficiálne bez hnusnej pliagy. Tento moment viedol k jeho návratu na ľad 22. decembra. Fejes videl 60 miest zaplnených zdravotnými sestrami, lekármi a blízkymi, ktorí mu pomáhali počas jeho boja. Pri svojom návrate si Hunter dokonca pripísal asistenciu pri víťazstve Solar Bears.

V priebehu aktuálneho ročníka sa Hunter Fejes presťahoval na Slovensko, keďže ho získali „oceliari“ z Košíc.  „Hala je krásna a už sa teším na atmosféru, ktorá v nej bude vládnuť. Hlavne počas play-off. Pre každého športovca ide o vrchol sezóny a už sa toho neviem dočkať. Vraveli mi, že v tomto klube sú vždy len tie najvyššie ciele a prišiel som teda pomôcť v boji o titul. Na ľade nechám srdce a verím, že budem prínosom,“ povedal 28-ročný hokejista po príchode do Košíc pre oficiálnu stránku klubu.  

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});