Hviezdi, pritom ani neuspel v drafte: Kráľom smečiarov NBA outsider z nižšej ligy

Sám si hovorí, že je outsiderom, no teraz o ňom hovorí celý svet! Najväčšou hviezdou súťaží zručnosti pri Zápase hviezd NBA sa stal Mac ...
  • Zdroj: Getty Images

Sám si hovorí, že je outsiderom, no teraz o ňom hovorí celý svet! Najväčšou hviezdou súťaží zručnosti pri Zápase hviezd NBA sa stal Mac McGlung (24). Mladík, ktorý má 188 cm a neuspel v drafte, sa druhý rok snaží presadiť v najprestížnejšej basketbalovej súťaži sveta.

FOTOGALÉRIA: Kráľom smečiarov NBA outsider z nižšej ligy

V NBA odohral len 25 minút a trafil tri koše. Inak celú profesionálnu kariéru trávi na farmách v nižšej G-League. „Celú kariéru som outsider a musím ostatným dokazovať, že na to mám. Som vďačný, že mi NBA dala šancu,“ vyhlásil po triumfe McClung, ktorý dostal šancu v súťaži v smečovaní a potvrdil povesť šoumena, vďaka čomu patril medzi veľmi obľúbených hráčov v univerzitnej NCAA.

Zaujal každým svojím smečom, ale dych basketbalovým esám minulosti i súčasnosti vyrazil, keď predviedol zarážku s otočkou o 540 stupňov. Najprv preskočil dvoch kamarátov a ešte sa loptou dotkol dosky a potom ju zarazil do koša. Trikrát dostal maximálnu známku 50 bodov. Jeho výkon je o to výnimočnejší, že má iba 188 cm.

Poriadne bolestivá minulosť hráča Košíc: Vážna dopravná nehoda, smrť matky a rakovina! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});