Zomrel majster sveta v skoku o žrdi Lobinger († 50): Zničila ho agresívna forma rakoviny

Bývalý vynikajúci nemecký žrdkár Tim Lobinger zomrel vo veku 50 rokov. Halový majster sveta z roku 2003, ktorý ako prvý Nemec prekonal ...
  • Zdroj: instagram/timlobingerofficial

Bývalý vynikajúci nemecký žrdkár Tim Lobinger zomrel vo veku 50 rokov. Halový majster sveta z roku 2003, ktorý ako prvý Nemec prekonal pod otvoreným nebom latku vo výške šesť metrov, podľahol agresívnej forme rakoviny. S odvolaním sa na rodinu o tom informoval list Bild a televízna stanica RTL.

FOTOGALÉRIA: Tim Lobinger

Lobingerovi lekári diagnostikovali leukémiu v roku 2017. Terapia ale na jeho chorobu nezaberala. Už v októbri minulého roka otvorene priznal, že vyliečenie neočakáva. Vzdávať sa ale nechcel.

"Moja rakovina je príliš agresívna. Ale stojí za to bojovať o každý deň, ktorý žijem a môžem stráviť s rodinou," povedal v rozhovore pre Bild.

Vlhová si zbierku medailí z MS nerozšírila. Šancu bude mať ešte v slalome.
Petra Vlhová po 7. mieste v obrovskom slalome MS: Ľudia nevedia, čo sa vo mne deje! Zobraziť článok

Lobinger v žrdkárskom sektore žiaril na prelome tisícročí a najväčšie úspechy zbieral v hale. V roku 1998 sa stal vo Valencii majstrom Európy, o štyri roky neskôr vo Viedni triumf zopakoval. Nasledujúci rok získal v Birminghame aj titul svetového šampióna v hale. Z oboch svetových podujatí pod strechou má v zbierke aj bronz. Pod otvoreným nebom získal na ME tri medaily, dvakrát bol druhý a raz tretí.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});