Slovákov čaká na MS do 20 rokov ostrý štart: Takto vyzerá program turnaja

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov sa predstaví v otváracom zápase nadchádzajúcich majstrovstiev sveta juniorov vo švédskom ...
  • Zdroj: TASR/AP

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov sa predstaví v otváracom zápase nadchádzajúcich majstrovstiev sveta juniorov vo švédskom Göteborgu.

Mladí Slováci nastúpia v utorok 26. decembra o 12.00 h proti rovesníkom z Česka, ktorí budú na severe Európy obhajovať strieborné medaily z nedávneho šampionátu v Kanade. Informoval o tom portál hockeyslovakia.sk.

Dvadsiatka absolvuje všetky zápasy v základnej B-skupine už napoludnie. V stredu 27. decembra nastúpi proti Švajčiarom, v piatok 29. decembra ju čakajú Nóri a v nedeľu 31. decembra Američania. Dejiskom slovenských duelov bude hala Frölundaborg s kapacitou viac ako 7000 divákov. Zápasy A-skupiny, v ktorej figurujú domáci Švédi, Kanaďania, Fíni, Nemci a Lotyši, privíta aréna Scandinavium. Práve v nej získali slovenskí hokejisti historické zlato na MS 2002.

Formát turnaja bude rovnaký ako v predošlých rokoch. Prvé štyri tímy zo základných skupín postúpia do štvrťfinále a posledné piate mužstvo bude bojovať o záchranu. Podujatie odštartuje 26. decembra a vyvrcholí 5. januára. Prvenstvo budú obhajovať reprezentanti Kanady.

Zloženie základných skupín

A-skupina: Kanada, Švédsko, Fínsko, Nemecko, Lotyšsko

B-skupina: Česko, USA, SLOVENSKO, Švajčiarsko, Nórsko

Program slovenského tímu

26. decembra

12.00 SLOVENSKO - Česko

27. decembra

12.00 SLOVENSKO - Švajčiarsko

29. decembra

12.00 Nórsko - SLOVENSKO

31. decembra

12.00 USA - SLOVENSKO

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});