Turecký brankár s tímom Kasimpasy unikol smrti: Z hotela, kde mali spať, ostali trosky

Večer bojoval na ihrisku, v noci o holý život! Pár hodín pred ničivým zemetrasením, ktoré si vyžiadalo už vyše 40 000 obetí, turecký ...
  • Zdroj: getty images

Večer bojoval na ihrisku, v noci o holý život! Pár hodín pred ničivým zemetrasením, ktoré si vyžiadalo už vyše 40 000 obetí, turecký brankár Erdem Canpolat (21) netušil, že tesná prehra jeho Kasimpasy na pôde Hataysporu (0:1) bude ešte tou lepšou spomienkou na výjazd do provincie Hatay, neďaleko ktorej bolo epicentrum katastrofy.

 

FOTOGALÉRIA: Canpolat

So svojimi spoluhráčmi sa pozeral smrti do očí. Hráči istanbulského klubu pri zápasoch s týmto súperom pravidelne nocujú v hoteli Grand Bogazici. Tentoraz bol obsadený. Presunuli sa tak do modernejšieho The Museum, čo im zrejme zachránilo život, keď­že Grand Bogazici sa zrútil.

„Náš tímový hotel zemetrasenie úplne zničilo. Mali sme obrovské šťastie, že sme v ňom neostali. Mohlo to dopadnúť oveľa horšie,“ citoval slová Canpolata nemecký Bild.

Alexander Ovečkin v slzách: Hviezdny hokejista prišiel o milovaného otca († 71) Zobraziť článok

Po zápase sa mu nezaspávalo ľahko. Jediný gól inkasoval až v 7. minúte nadstavenia od Ghančana Christiana Atsuho, ktorý je stále nezvestný. „Bolo niečo po štvrtej ráno. Zobudil som sa na otrasy. Myslel som si, že je to len zlý sen. Zrazu začalo rozbíjať okná, televízor a lampy padali na zem, prevrhla sa aj skriňa. Bolo to ako v horore. Modlil som sa k Bohu, aby som odtiaľ vyviazol živý.“

Canpolat bol v šoku, no uvedomil si, že život mu zachráni iba pohotová reakcia. Tou bol bleskový únik.

Fínsky futbalový útočník Joel Pohjanpalo si užil oslavy s fanúšikmi.
Fínsky futbalista si užíval ovácie fanúšikov: Selfíčka a pohár s pivom Zobraziť článok

„Hotel sa mohol zrútiť. Vedel som, že musím rýchlo vypadnúť. Obliekol som si tričko, nohavice a vo froté hotelových papučiach som po rozbitom skle vybehol z izby. Na chodbe som stretol spoluhráčov, ktorí boli rovnako vydesení ako ja,“ opisoval chvíle hrôzy. V panike hľadalo celé mužstvo únikové značky. Výťah, z ktorého tiekla voda, bol zničený. Pripadalo mu to ako večnosť, kým sa šťastne dostali všetci členovia výpravy von z hotela. Tímový autobus ich odviezol na letisko. Prezident klubu operatívne zabezpečil súkromné lietad­lo späť do Istanbulu.

„Boli sme v šoku. Mnohí nechali v izbách cennosti ako hodinky či notebooky. Každému však bolo jasné akútne ohrozenie života. Cestou na letisko sme videli zničené domy. Šialený pohľad,“ dodal Canpolat, ktorý chytá za Kasimpasu od leta 2020.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});