Majsterka sveta Pattersonová si trúfala na dva metre: Z Banskej Bystrice pod skalpel!

Slzy mala na krajíčku, keďže do Banskej Bystrice prišla, aby si zaskákala, no miesto toho sa zranila, a to až tak, že ju neminie operácia. ...
  • Zdroj: TASR

Slzy mala na krajíčku, keďže do Banskej Bystrice prišla, aby si zaskákala, no miesto toho sa zranila, a to až tak, že ju neminie operácia. Austrálska výškarka Eleanor Pattersonová (26), ktorá mala na 29. ročníku Banskobystrickej latky obhajovať triumf spred roka, sedela v hľadisku s ortézou na nohe.

FOTOGALÉRIA: BBL

„Nás organizátorov to zar­mútilo dvojnásobne. Pattersonová mala byť magnetom pre divákov a tou najlepšou konkurenciou pre Ukrajinku Mahučichovú... Neskákala, a tak v súťaži žien dva metre odolali,“ spustil s dávkou sklamania v hlase manažér mítingu Alfonz Juck, ktorý potom prezradil aj ďalšiu kôpku problémov, ktoré im Austrálčanka nechtiac spôsobila.

Na Vlhovej kombinéze pre MS dominuje znak Slovenska, ktorý však zakryje štartové číslo.
Petra Vlhová dnes konečne zasiahne do bojov na MS: Úspech vo vynovenej kombinéze? Zobraziť článok

„Najprv si myslela, že si chodidlo len bolestivo narazila, ale RTG vyšetrenie preukázalo, že ide o zlomeninu malíčka, ktorá sa operačnému zákroku nevyhne... Zo Slovenska odletela domov do Austrálie, kde chcela naskočiť do ich súťaží pod holým nebom. Takto ju čaká skalpel,“ dodal A. Juck.

Z výhier sa tešili favoriti. Medzi ženami Ukrajinka Jaroslava Mahučichová, ktorá zaznamenala pri piatej účasti za sebou tretie prvenstvo výkonom 197 cm, s ktorým však nebola spokojná. Medzi mužmi aplaudovala vypredaná hala na Štiavničkách Novozélanďanovi Hamishovi Kerrovi, ktorý pri premiére na mítingu zlepšil národný rekord na 234 cm.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});