O osemfinále hrajú aj dva tímy so Slovákmi: Slovan čaká na súpera

Šestnásť futbalových tímov bude vo štvrtok v akcii v úvodných zápasoch baráže o osemfinále druhého ročníka Európskej konferenčnej ligy ...
  • Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Šestnásť futbalových tímov bude vo štvrtok v akcii v úvodných zápasoch baráže o osemfinále druhého ročníka Európskej konferenčnej ligy (EKL) 2022/2023.

Slovenský šampión Slovan Bratislava má ako víťaz základnej H-skupiny miestenku v osemfinále súťaže už vo vrecku.

V ôsmich dueloch sa stretnú tímy z tretích miest skupinovej fázy Európskej ligy (EL) a druhých miest skupinovej fázy EKL. Trabzonspor so slovenským stredopoliarom Marekom Hamšíkom privíta FC Bazilej, obranca Ľubomír Šatka s Lechom Poznaň nastúpi na ihrisku nórskeho FK Bodö/Glimt. Odvetné zápasy sú na programe o týždeň 23. februára.

Šeriff Tiraspoľ.
Zápas Šeriffu v pohárovej Európe bez divákov: Moldavsko sa obáva destabilizácie! Zobraziť článok

Švajčiarsky súper Slovana v tejto sezóne základnej skupiny EKL minulý týždeň odvolal pre neuspokojivé výsledky trénera Alexandra Freia. Športový riaditeľ Bazileja Heiko Vogel ako dočasný kouč doviedol tím k triumfu nad Sionom 3:1. Trabzonspor proti Bazileju nezvíťazil ani v jednom z doterajších troch vzájomných zápasov, ale v uplynulých štyroch domácich dueloch v európskych súťažiach inkasoval len raz a pripísal si tri triumfy.

Šatkova Poznaň sa stretne s minuloročným štvrťfinalistom EKL. Hráči Bodö/Glimt si v tejto sezóne zahrali v skupinovej fáze EL, no v konkurencii Arsenalu, Eindhovenu a Zürichu obsadili tretie miesto. Domáci tím odohrá prvý súťažný zápas od 13. novembra, medzitým hral len štyri prípravné stretnutia. V drese hostí pôsobí nórsky útočník Kristoffer Velde, ktorý očakáva ťažký duel.

"Minulú sezónu mali dobrú. Aj keď každý rok strácajú dobrých hráčov, dokážu ich však kvalitatívne nahradiť. Teraz majú pár zranení, sú po sústredení, takže je správny čas ich zdolať. Väčšina hráčov v našej šatni o Bodö veľa nepočula a nevedia, čo môžu očakávať. Motiváciu však máme rovnakú, chceme uspieť a postúpiť ďalej," povedal 23-ročný krídelník pre oficiálnu webstránku poľského klubu.

Ukrajinský tím Dnipro-1, ktorý hrá svoje domáce stretnutia v Košiciach, začne v baráži na ihrisku AEK Larnaka. "Majú mimoriadne skúsené mužstvo, ktoré hralo veľa európskych zápasov. V tíme je veľa kvalitných legionárov s osvedčeným španielskym trénerom," uviedol stredopoliar Oleksandr Kučer podľa uefa.com. Oba tímy sa stretli v tohtosezónnom play-off o účasť v Európskej lige, cyperská Larnaka zvíťazila v oboch dueloch s celkovým skóre 5:1.

Play off o osemfinále Európskej konferenčnej ligy - prvé zápasy:
      18.45 FK Bodö/Glimt - Lech Poznaň
      18.45 Sporting Braga - AC Fiorentina
      18.45 FK Karabach - KAA Gent
      18.45 Trabzonspor - FC Bazilej
      21.00 AEK Larnaka - Dnipro-1
      21.00 Lazio Rím - CFR Kluž
      21.00 Ludogorec Razgrad - Anderlecht Brusel
      21.00 Šeriff Tiraspoľ - Partizan Belehrad

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});