Plače, keď ho otočia nabok: Odhalené, prečo Nemci nepíšu o skutočnom stave Schumachera!

Od tragickej lyžovačky fenomenálneho pretekára Formuly 1 Michaela Schumachera (54) na verejnosť preniklo len minimum informácií o jeho ...
  • Zdroj: TASR/AP

Od tragickej lyžovačky fenomenálneho pretekára Formuly 1 Michaela Schumachera (54) na verejnosť preniklo len minimum informácií o jeho zdravotnom stave. Veľké odhalenie, prečo nemeckí novinári nepíšu o jeho skutočnom stave, aj napriek tomu, že majú tieto poznatky!

FOTOGALÉRIA: Schumacher

Odkedy legendárny pretekár F1 Michael Schumacher (54) tragicky spadol na lyžovačke a udrel si hlavu, nepreniká na verejnosť veľa informácií o jeho zdravotnom stave. Vie sa, že podstúpil dve operácie, bol v medicínsky navodenej kóme, z ktorej ho prebudili v júni 2014. Utrpel traumatické poškodenie mozgu, je paralyzovaný, pohybuje sa na invalidnom vozíku a nie je schopný rozprávať.

Verejnosť očakávala, že vo filme Schumacher sa dozvie viac, ale nestalo sa tak. Trochu viac do aktuálneho stavu bývalého nemeckého pretekára F1 dali nahliadnuť francúzske noviny Paris March, ktoré písali o tom, že podľa príbuzných Schumachera stále zostáva nehybný a keď ho otočia nabok, aby mohol sledovať scenériu okolo svojho domu, plače.

Prečo sa objavuje na verejnosti tak málo informácií o stave Schumachera? V prvom rade, blízka rodina k "Schumimu" takmer nikoho nepúšťa, len pár najbližších priateľov, vrátane Jeana Todta, ktorý priznal, že s Michaelom často sledovali preteky F1. Ďalším dôvodom je, že nemeckí novinári, aj napriek tomu, že disponujú informáciami, uzavreli dohodu o tom, že z úcty k Schumacherovi a jeho rodine, nebudú tieto informácie medializovať.

2. február: Malý Schumi sa usmieva vo farbách McLerenu.
Mick Schumacher šokuje: Z Haasu do Mercedesu alebo do McLarenu? Zobraziť článok

Informuje o tom poľský portál sport.pl s odvolaním sa na vyjadrenia Michaela Schmidta z magazínu Auto Motor und Sport. „Od príbuzných sme dostali žiadosť týkajúcu sa Michaela Schumachera. Chápeme, že chcú znížiť dosah takýchto textov. Michaela som dobre poznal a jeho manželku Corinnu tiež. Zaobídem sa bez senzačných príbehov či chytľavých titulkov," reagoval nemecký novinár. „Máme nejaké informácie o jeho stave a o tom, ako sa vyrovnáva s nehodou. Medzi novinármi sme sa však zhodli, že mu niečo dlhujeme a nebudeme o tom písať ani rozprávať," dodal.

Táto dohoda sa však nevzťahuje na novinárov z iných krajín. Aj preto viac detailov o Schumacherovom stave priniesol Talian Massimo Brizzi z denníka La Gazzetta dello Sport.  „Realita, ktorú je veľmi ťažké rekonštruovať, vykresľuje tragický obraz. Michaelov život nie je ohrozený, ale strašne schudol, má poškodený mozog, čo vyvoláva otázky o jeho vedomí."

Turecký hádzanár Cemal Kütahya zahynul v troskách svojho domu s päťročným synom.
Správa, z ktorej mrazí: V troskách domu našli mŕtveho reprezentanta († 32) a jeho syna ( † 5) Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});