Nový kráľ amerického futbalu: Najskromnejší boháč!

Keby sa v americkom futbale udeľovala kráľovská koruna, nosil by ju quarterback Patrick Mahomes (27), ktorého v týchto hodinách oslavuje ...
  • Zdroj: SITA/AP

Keby sa v americkom futbale udeľovala kráľovská koruna, nosil by ju quarterback Patrick Mahomes (27), ktorého v týchto hodinách oslavuje predovšetkým celé Kansas City. S obnoveným zranením pravého členka doviedol svoj tím k titulu a pre seba zavŕšil dokonalý ročník.

Stal sa siedmym hráčom v histórii a prvým od roku 1999, ktorý získal cenu pre najužitočnejšieho hráča (MVP) za základnú časť, Super Bowl a cenu MVP Super Bowlu v jednom ročníku.

Patrick Mahomes, hoci krívajúc, potiahol svoj Kansas City Chiefs k tretiemu triumfu po rokoch 1969 a 2019. „Cez prestávku ma to veľmi bolelo, ale dokázal som to rozhýbať, podarilo sa mi to zvládnuť tak, aby som mohol hrať v druhom polčase. Nebol to dobrý pocit, ale chcel som na ihrisku nechať všetko. Som rád, že to nakoniec stačilo na víťazstvo,“ vyznal sa Patrick.

Na snímke hráč Kansas City Chiefs Jerick McKinnon pózuje s víťaznou trofejou.
Dychberúce finále v Super Bowle: O všetkom sa rozhodlo v dramatickom závere! Zobraziť článok

Nie pre peniaze?

Teraz mnohí pochopili, prečo mu jeho tím už v júli 2020 ponúkol megakontrakt na desať rokov v prepočte za 471 miliónov eur aj s bonusmi! K tomu treba pripočítať aj príjmy z reklamy (o. i. Oakley, State Farm, Adidas, Head & Shoulders či Helzberg Diamonds), ktoré v roku 2021 dosiahli sumu 20 mil. eur.

Napriek tomuto balíku peňazí je Mahomes údajne jedným z najskromnejších hráčov v NFL. „Peniaze nikdy neboli hlavným cieľom. Pre mňa je všetkým to, že môžem ísť na ihrisko a vyhrávať futbalové zápasy, vyhrávať so svojimi spoluhráčmi, čo mi americký futbal umožňuje,“ prezradil.

Modlitby pomáhajú

Patrick je hlboko veriacim kresťanom. „Viera je pre mňa obrovská vec. Pred každým zápasom sa prechádzam po ihrisku a modlím sa pri mantineli. Najväčšia vec, za ktorú sa modlím, je, nech by sa čokoľvek stalo, víťazstvo alebo prehra, úspech alebo zlyhanie, aby som Boha oslavoval,“ vyznal sa už dvojnásobný otec, ktorého magazín Time zaradil v roku 2020 do zoznamu 100 najvplyvnejších ľudí sveta.

Iba dvaja majú viac

Lepší ako Mahomesov desaťročný gigakontrakt podpísali iba Lionel Messi a Cristiano Ronaldo. Argentínsky majster sveta, ktorý momentálne pôsobí v Paris SG vo Francúzsku, sa predtým dohodol s Barcelonou na zmluve v hodnote 564 miliónov eur, ​​zatiaľ čo Ronaldo podpísal tento rok so saudskoarabským tímom Al-Nasr kontrakt v hodnote 500 miliónov eur. Patrickov kontrakt je na 504 mil. eur.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});