Sagan sa na jarné klasiky pripravuje v Kolumbii: TOTO je môj povolený doping

Naplno maká! Peter Sagan (33) v úvode roka absolvoval etapové preteky Vuelta a San Juan, po ktorých sa stiahol do Kolumbie, kde sa teraz ...
  • Zdroj: facebook/PetoSagan

Naplno maká! Peter Sagan (33) v úvode roka absolvoval etapové preteky Vuelta a San Juan, po ktorých sa stiahol do Kolumbie, kde sa teraz pripravuje na jarné klasiky.

Počas toho si ale nájde čas aj na viacero rozhovorov. V jednom z nich napríklad prezradil, na čom si najviac pochutí, keď mu povinnosti umožnia dostať sa domov na Slovensko.

FOTOGALÉRIA: Peter Sagan

Sagan sa otvoril v rozhovore pre maďarskú verziu Eurosportu, kde spolu s kamarátom a verným domestikom Talianom Danielom Ossom dali nahliadnuť aj trochu do súkromia. „Je toľko vecí, ktoré by som mohol o Danielovi povedať. Napríklad lepšie hrá na gitare, hovorí lepšie po francúzsky a má oveľa väčší okruh priateľov. Ja si vystačím aj s menším počtom blízkych priateľov,“ začal Sagan svoje rozprávanie. Následne prišla na rad otázka o tom, kto je lepší v kuchyni.

„To skutočne záleží na okolnostiach. Ak mám pred sebou recept, ktorý jednoducho musím dodržať, viem urobiť takmer čokoľvek. Ak by sme sa ale napríklad chceli baviť o najchutnejšom jedle na svete, tam je to ťažšie... Ak musím celé dni niečo jesť, veľmi rýchlo ma to omrzí, to je pravda. Keď som však doma, vždy jem halušky a taktiež pivo hrá svoju dôležitú úlohu,“ zhodnotil úprimne trojnásobný majster sveta a odpovedal aj na otázku, či svojmu kolegovi niečo závidí.

„Neznášam to slovo, nemám rád závistlivých ľudí. Nech sa stane čokoľvek, toto je môj život, ktorý by som za nič iné nevymenil,“ vyznal sa Tourminátor a rozhovor uzatvoril spoločným krédom, ktorým sa cyklistická dvojica Sagan - Oss riadi už dlhé roky. „Jedz, pi a nerozpadaj sa! To je naše motto, to je tá magická fráza. Ak niekto oznámi programový nápad, argumentuje pri tom práve týmto naším citátom a druhý musí ísť,“ uzavrel Sagan.

Peter Sagan zvládol preteky vynikajúco.
Najúspešnejší slovenskí športovci na internete: Jedno meno by ste v TOP 10 nečakali! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});