Jankto prvým českým futbalistom: Celému svetu to povedal na rovinu!

Už sa ďalej nechce skrývať. Český futbalový reprezentant Jakub Jankto (27) sa odhodlal k veľkému kroku. „Som gay,“ oznámil záložník Sparty ...
  • Zdroj: instagram/jakubjanktojr

Už sa ďalej nechce skrývať. Český futbalový reprezentant Jakub Jankto (27) sa odhodlal k veľkému kroku. „Som gay,“ oznámil záložník Sparty Praha na sociálnej sieti vo videu. Urobil to ako prvý český futbalista.

„Ako všetci ostatní, mám svoje silné stránky, no mám i svoje slabiny. Mám rodinu, mám priateľov. Mám prácu, ktorú robím najlepšie, ako viem. Už veľa rokov, so všetkou vážnosťou, profesionalitou a s vášňou. Ako všetci ostatní, chcem aj ja slobodne žiť svoj život. Bez strachu, bez predsudkov, bez násilia. Ale s láskou. Som homosexuál a už sa nechcem ďalej skrývať,“ oznámil v angličtine.

Na snímke zranený útočník PSG Kylian Mbappe leží na ihrisku.
Tréner PSG rieši zásadné problémy: Nastúpi proti Bayernu Mbappe a Messi? Zobraziť článok

Podporu mu vyjadrila Sparta Praha, za ktorú Jankto hosťuje. Inak je hráčom španielskeho Getafe CF.

„Jakub Jankto pred časom otvorene prehovoril o svojej sexuálnej orientácii s vedením klubu, trénerom a spoluhráčmi. Všetko ostatné sa týka jeho osobného života. Žiadne ďalšie komentáre. Žiadne ďalšie otázky. Máš našu podporu. Ži svoj život, Jakube,“ napísala Sparta Praha na sociálnu sieť.

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});