Talentovaný gólman Eugen Rabčan má raketový nárast výkonnosti: Z prvej ligy až do nároďáku!

Veľký debut! Hoci sa v nominácii ocitol ako brankár posledného tímu Tipos extraligy, nesklamal a potvrdil, že si ho tréner Ramsay nevybral ...
  • Zdroj: TASR - František Iván

Veľký debut! Hoci sa v nominácii ocitol ako brankár posledného tímu Tipos extraligy, nesklamal a potvrdil, že si ho tréner Ramsay nevybral náhodne. Brankár Prešova Eugen Rabčan (21), ktorý ešte v uplynulej sezóne hájil bránku prvoligového Humenného, si vo štvrtkovom prípravnom stretnutí proti Nemecku (1:3) odkrútil premiéru v národnom tíme.

FOTOGALÉRIA: Eugen Rabčan

Rodák z Levoče chytal v stretnutí, ktoré sa po dohode uskutočnilo vo formáte do 25 rokov, spoľahlivo a hoci trikrát inkasoval, vytiahol niekoľko skvelých zákrokov, za ktoré by sa nemuseli hanbiť ani jeho starší kolegovia. „Stretnutie proti Nemecku sme prehrali, čo ma mrzí, a keďže som sebakritický, moje pocity sú zmiešané,“ povedal po premiére Rabčan, ktorého tútorom na zraze bol bývalý úspešný gólman Ján Lašák. „Spoluprácu s ním, ako aj s ďalšími trénermi, si pochvaľujem. S trénerom brankárov sme dohodnutí, že mi pošle videorozbor stretnutia, kde ma upozorní na situácie, ktoré som mohol v stretnutí riešiť lepšie,“ pokračoval prešovský brankár.

Humenné pomohlo

Reprezentačný benjamín ešte nedávno obliekal dres prvoligového Humenného. Čomu vďačí za raketový vzostup, ktorý ho vyniesol až do reprezentácie? „Na ľudí z Humenného, kde som chytal pred touto sezónou, som nezabudol a ďakujem im. Dali mi dôveru a odchytal som veľa stretnutí, čo mi pomohlo sa zlepšiť. Aj keď sa bavíme len o prvej lige, predsa len, je to mužská súťaž a má svoju kvalitu,“ prezrádza Rabčan, ktorý v tejto sezóne dostáva veľký priestor v extraligovom Prešove, ktorý je momentálne posledný. „Ak udržíme formu, ktorú máme, zachránime sa. Stále tomu verím a som pozitívne naladený.“

Chváli trénera

Rabčan nedá dopustiť ani na svojho klubového trénera brankárov Rudolfa Jurčenka. „Od môjho príchodu sa mi venuje a sme v každodennom kontakte. Sledujeme spolu videá, či už pred, alebo po stretnutí. Úroveň jeho tréningu je vysoká a som rád za to, že spolupracujem práve s ním,“ dodal.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});