Novinárka, ktorú Sagan takmer rozplakal: Úprimné slová o tom, prečo si ho váži najviac!

Španielska novinárka Laura Meseguerová sa takmer rozplakala po tom, ako slovenský cyklista Peter Sagan oznámil plán uzavrieť svoju úspešnú ...
  • Zdroj: instagram @laura_meseguer

Španielska novinárka Laura Meseguerová sa takmer rozplakala po tom, ako slovenský cyklista Peter Sagan oznámil plán uzavrieť svoju úspešnú kariéru. Úprimné priznala, čo si na Saganovi váži najviac.

Slovenský cyklista Peter Sagan oznámil v januári počas pretekov v Argentíne, že sezóna 2023 je jeho poslednou v profesionálnom pelotóne. Sociálne siete obleteli zábery španielskej novinárky Laury Meseguerovej, ktorá sa po týchto slovách takmer rozplakala. „Prečo si taká smutná? Veď to nie je akoby som bol mŕtvy! Taká bola Petrova reakcia, keď videl moju tvár," napísala novinárka na instagrame.

V rozhovore pre Pravdu priblížila viac svoje emócie a prezradila, prečo je z odchodu legendárneho Sagana smutná. „Blíži sa koniec jednej veľkej éry. Kedysi, keď preteky prebiehali podľa tradičného scenára, sa objavil akýsi Sagan a priniesol do športu radosť. Dobre sa na to pozeralo. Dlhé roky bol stredobodom pozornosti, pravdepodobne najväčším cyklistickým lákadlom za posledné desaťročie. S tlakom, pozornosťou médií a fanúšikov sa vyrovnal dôstojne a veľmi prirodzene zároveň."

Sagan si získal počas svojej kariéry obrovské množstvo fanúšikov po celom svete. Bolo to nielen kvôli jedinečnému cyklistickému prejavu, dosiahnutých úspechom, ale aj kvôli jeho osobnosti a vystupovaniu. Práve tieto atribúty vyzdvihla španielska novinárka.

„Necíti sa byť dôležitejší ako ktokoľvek iný, dobre sa správa, vždy sa smeje, nikdy nie je v strese a všetko si užíva. Keby ste počuli, ako o ňom hovoria jeho tímoví kolegovia… Napríklad, že za celé tie roky spolupráce na nich nikdy nemal zlé slovo. Takéto správanie z neho robí legendu, ozajstného muža. Úspech ho nezmenil, charakter neposunul ani o milimeter. V tomto zmysle je vskutku jedinečný," chváli Sagana Meseguerová.

Slovenský cyklista Peter Sagan ukončí po tejto sezóne kariéru profesionálneho cestného cyklistu.
Sagan účasť na OH v Paríži nemá vôbec istú: Kľúčové bude leto Zobraziť článok

Sagan naznačil jasný plán. Kariéru chce ukončiť v horskej cyklistike, s ktorou začínal. Predstaviť by sa v tejto disciplíne chcel na budúcoročných olympijských hrách v Paríži. Bude sa však musieť kvalifikovať a nazbierať potrebné body na zisk olympijskej miestenky.

Bez ohľadu na to, ako to dopadne, už teraz je legendou svetovej cyklistiky a španielska novinárka má pre neho len slová chvály a uznania. „Najviac si cením, že je legenda, ale zároveň ten istý chlapík, ktorý začal vyhrávať preteky už ako devätnásť alebo dvadsaťročný. To, že na veľkom šampiónovi, akým Sagan nesporne je, nie je žiadna známka prehnaného ega, je to najneobvyklejšie a najzvláštnejšie," hovorila.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});