Kto sa stane trénerom roka? Trojica kandidátov je známa

Najlepší tréner mužského tímu v roku 2022 podľa Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) vzíde vo februári z trojice finalistov, v ktorej ...
  • Zdroj: TASR/AP

Najlepší tréner mužského tímu v roku 2022 podľa Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) vzíde vo februári z trojice finalistov, v ktorej figurujú Lionel Scaloni (reprezentácia Argentíny), Carlo Ancelotti (Real Madrid/Šp.) a Pep Guardiola (Manchester City/Angl.).

Užší menoslov určilo hlasovanie zástupcov médií, trénerov a kapitánov reprezentácií, ako aj futbalových fanúšikov.

Do finále neprenikol Walid Regragui, ktorý na nedávnych majstrovstvách sveta v Katare dosiahol historický úspech s tímom Maroka, keď postúpil do semifinále šampionátu. Severoafrické mužstvo vo vyraďovacej časti „mundialu“ zdolalo tímy Španielska a Portugalska. Regragui sa nedávno posťažoval, že africkí tréneri nemajú toľko rešpektu ako ich európski kolegovia.

Víťaza ankety vyhlásia 27. februára počas galavečera v Paríži. Najväčším favoritom je Argentínčan Scaloni, ktorý na MS v Katare priviedol „albicelestes“ s kapitánom Lionelom Messim k zisku majstrovskej trofeje. Jeho šance podporuje i skutočnosť, že v rokoch 2018 a 2014 triumfovali tréneri, ktorí zvíťazili na svetovom šampionáte - Francúz Didier Deschamps, resp. Nemec Joachim Löw. Guardiola získal toto ocenenie v roku 2011, keď pôsobil v FC Barcelona.

Ancelottimu, ktorý vlani triumfoval s Realom Madrid v Lige majstrov, zatiaľ v zbierke chýba, no v roku 2014 bol druhý za spomenutým Löwom.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});