Zámorský expert v tom má jasno: Toto musí Mešár zmeniť

Slovenský hokejový útočník Filip Mešár (19) z tímu kanadskej juniorskej OHL Kitchener Rangers sa po návrate z majstrovstiev sveta hráčov ...
  • Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Slovenský hokejový útočník Filip Mešár (19) z tímu kanadskej juniorskej OHL Kitchener Rangers sa po návrate z majstrovstiev sveta hráčov do 20 rokov pomaly rozbieha a znova zbiera body.

Podľa zámorského experta Marca Dumonta z portálu Montreal Hockey Now stále zaostáva za očakávaniami, čo sa týka počtu strelených gólov. Devätnásťročnému krídelníkovi radí, aby na ľade zbytočne nemrhal energiou.

Dumont zaradil Mešára na 8. miesto v najnovšom výkonnostnom rebríčku talentovaných mladíkov v systéme klubu zámorskej NHL Montreal Canadiens na základe výsledkov z uplynulého týždňa. Pohoršil si v ňom o jednu pozíciu oproti predošlému vydaniu, keďže v troch stretnutiach zaznamenal iba dve asistencie.

Celkovo má na konte 29 bodov (12+17) v 31 dueloch tejto sezóny. "Po MS juniorov sa trápil, ale v ostatných zápasoch sa vrátil do formy, minimálne z pohľadu produktivity. Bolo by ideálne, keby hráč ako on strieľal viac gólov. Bude zaujímavé sledovať, ako mu to pôjde v neskoršej fáze sezóny s blížiacim sa play-off. Najdôležitejšie pre neho bude, aby pri svojom intenzívnom hernom štýle myslel na to, že mu budú postupne ubúdať sily," odkázal expert Mešárovi, ktorého si Canadiens vybrali na vlaňajšom drafte nováčikov do NHL z 26. miesta.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});