Sagan účasť na OH v Paríži nemá vôbec istú: Kľúčové bude leto

V profesionálnej cyklistike končí. Slovenský cyklista Peter Sagan (33) oznámil pred pár dňami, že táto sezóna bude v profesionálnej cyklistike ...
  • Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

V profesionálnej cyklistike končí. Slovenský cyklista Peter Sagan (33) oznámil pred pár dňami, že táto sezóna bude v profesionálnej cyklistike jeho posledná.

FOTOGALÉRIA: Peter Sagan

Po nej sa chce venovať horskej cyklistike, s ktorou začínal. Štartovať by chcel budúci rok na olympiáde v Paríži, v horskej cyklistike. Tam by kariéru zrejme ukončil.

„Nie je to o očakávaniach a o tom, či zvíťazím, alebo nie. Vždy som chcel ukončiť kariéru v horskej cyklistike a budúci rok sú aj olympijské hry. Bolo by pekné skončiť priamo na nich. Toto však nebude o medailách. Robím to pre seba,“ vysvetľoval novinárom.

Na archívnej sníme z roku 2021 Peter Sagan v zelenom drese víťaza bodovacej súťaže oslavuje na pódiu po 4. etape 65. ročníka pretekov Okolo Slovenska.
Peter Sagan oznámil smutnú správu: Prečo končí s cestnou cyklistikou?! Slová brata Juraja vás prekvapia Zobraziť článok

Účasť na OH v Paríži však Sagan nemá istú. Juniorsky majster sveta v horskej cyklistike v disciplíne cross country z roku 2008 bude musieť o ňu zabojovať v kvalifikácii, ktorá je už v plnom prúde. Sagana tak po Tour de France čaká náročný program. MS v cyklistike sú tento rok už v auguste a v Glasgowe sa prvý raz v histórii bude o medaily bojovať vo viacerých odvetviach. Okrem cestnej cyklistiky sa bude súťažiť aj na dráhe, v BMX, horskej cyklistike, halovej cyklistike, paracyklistike a triale. Sagan by mal štartovať okrem cestnej cyklistike aj v horskej cyklistike. Okrem šampionátu bude štartovať aj v niekoľkých pretekoch Svetového pohára, aby získal potrebné body pre olympijskú miestenku.

Na archívnej snímke Peter Sagan.
Sagan v záverečnej etape bojoval o víťazstvo, celkový triumf Lopeza Zobraziť článok

Na olympiáde už bol

Sagan na OH už štartoval. V Londýne 2012 skončil v cestnej cyklistike na 34. mieste. V Rio de Janeiro 2016 si vyskúšal návrat k horskej cyklistike. S dvoma defektmi obsadil 35. miesto pritom v úvode jazdil v prvej desiatke. Výkonnostne mal na viac. Umiestnenie ho mrzelo, chcel dosiahnuť viac. Pred olympiádou v Tokiu sa zranil a na Hry necestoval. 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});