Skvelá správa zo zámoria: Dallas povolal Studeniča do prvého tímu

Klub zámorskej NHL Dallas Stars povolal do prvého tímu slovenského hokejistu Mariána Studeniča. Dvadsaťštyriročný útočník by si mohol ...
  • Zdroj: twitter/Texas Stars

Klub zámorskej NHL Dallas Stars povolal do prvého tímu slovenského hokejistu Mariána Studeniča. Dvadsaťštyriročný útočník by si mohol odkrútiť premiéru v prebiehajúcej sezóne profiligy už v noci na štvrtok, keď "hviezdy" privítajú Minnesotu Wild.

Studenič odštartoval ročník v AHL na farme Texas Stars. Za klub odohral 43 zápasov, strelil 14 gólov a pridal 16 asistencií. Na konte má aj 24 trestných minút a 13 plusových bodov. S 30 bodmi je najproduktívnejší Slovák v AHL, v Texase sa delí o druhú priečku medzi strelcami a štvrtú v produktivite klubu. Jeho príchod do prvého tímu Dallasu oznámil na oficiálnej stránke tímu generálny manažér Jim Nill.

Studenič prišiel do Dallasu vlani z New Jersey Devils a za oba kluby odohral v predchádzajúcej sezóne v NHL 33 duelov s bilanciou dva góly a dve asistencie. V play off pridal štyri štarty za Stars, v ktorých nebodoval. Vo svojom prvom ročníku nastúpil na osem zápasov (1+1) za Devils, ktorí si ho vybrali zo 143. miesta draftu v roku 2017.

Počas piatich sezón v AHL odohral za Binghamton Devils, Uticu Comets a Texas 183 stretnutí a získal 98 bodov (46+52).

Dalibor Dvorský je pevnou súčasťou mládežnických výberov.
Zámorský expert chváli Dalibora Dvorského: Môže byť vynikajúci strelec v NHL! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});