Zámorský expert chváli Dalibora Dvorského: Môže byť vynikajúci strelec v NHL!

Dvorský môže byť podľa zámorského experta vynikajúci strelec v NHL, vyniká aj pozičnou hrou.
  • Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj

Dvorský môže byť podľa zámorského experta vynikajúci strelec v NHL, vyniká aj pozičnou hrou.

Slovenský hokejový útočník Dalibor Dvorský sa v rebríčkoch expertov v súvislosti s tohtoročným draftom nováčikov do zámorskej NHL pravidelne objavuje v okolí prvej desiatky.

Na základe jeho tohtosezónnych výkonov vo švédskom klube AIK Štokholm v tamojšej druhej lige seniorov ho expert Tony Ferrari z magazínu The Hockey News zaradil na pozíciu centra v ideálnej zostave nádejí pôsobiacich v Európe medzi dospelými.

"O Dvorskom sa začalo hovoriť pred dvomi rokmi, keď ako 16-ročný zažiaril na Hlinka Gretzky Cupe. Následne mal dobrú sezónu vo Švédsku a pred tou aktuálnou sa od neho veľa očakávalo."

"Z hľadiska produktivity očakávania napĺňa, no jeho hra už je pod drobnohľadom. Hovorí sa o ňom, že nie je veľmi tímový hráč a uľahčuje si hru, ale strela a pozičná hra bez puku sú stále jeho silné stránky. Zdanlivo vždy vie, kde a kedy má na ľade byť a ako najlepšie umiestniť svoju strelu. Možno nebude tvorca hry, ale v NHL by mohol vynikať na krídle ako strelec," myslí si Ferrari o Dvorskom.

Sedemnásťročný Zvolenčan Dvorský odohral v tejto sezóne Allsvenskan 28 duelov, v ktorých strelil štyri góly a pridal sedem asistencií. V juniorskom tíme AIK Štokholm má priemer dva body na zápas, v deviatich stretnutiach nazbieral 18 bodov (7+11). Na ostatných majstrovstvách sveta hokejistov do 20 rokov zaznamenal jeden presná zásah a dve gólové prihrávky v piatich súbojoch.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});