Našli náhradu za Roberta Martíneza: Belgičanov bude trénovať mladý Talian

Novým kormidelníkom belgickej futbalovej reprezentácie sa stal Talian Domenico Tedesco (37). Vo funkcii nahradí španielskeho kouča Roberta ...
  • Zdroj: TASR/AP

Novým kormidelníkom belgickej futbalovej reprezentácie sa stal Talian Domenico Tedesco (37). Vo funkcii nahradí španielskeho kouča Roberta Martíneza, ktorý sa s mužstvom „Rode Duivels“ rozlúčil po neúspešnom účinkovaní na nedávnych majstrovstvách sveta v Katare.

Belgická kráľovská futbalová asociácia uviedla, že 37-ročný Tedesco podpísal kontrakt do budúcoročných majstrovstiev Európy v Nemecku. Od národnej asociácie dostal úlohu kvalifikovať sa s belgickým mužstvom na toto podujatie.

„Od prvého stretnutia som cítil, že je všetko v poriadku. Hneď sme boli na rovnakej vlnovej dĺžke. Som veľmi motivovaný a neviem sa dočkať, kedy začnem. Je pre mňa veľkou cťou byť novým reprezentačným trénerom Belgicka,“ vyhlásil Tedesco, ktorý v minulosti viedol Schalke 04 Gelsenkirchen, Spartak Moskva či RB Lipsko.

Tedesco sa v novej funkcii bude musieť vyrovnať s pravdepodobným rozpadom „zlatej generácie“ belgického futbalu, postavenej predovšetkým na vynikajúcich hráčoch ako Kevin De Bruyne, Eden Hazard, Romelu Lukaku či Dries Mertens. Hlavnou úlohou Tedesca bude prebudovanie kádra pred ME 2024.

Belgičania vstúpia do kvalifikácie o postup na kontinentálny šampionát 24. marca stretnutím proti Švédom.

Tréner Miroslav Blaževič doviedol Chorvátov k bronzu na MS 1998.
Chorvátov doviedol k bronzu na MS 1998: Slávny tréner podľahol rakovine († 87) Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});