Bývalá lyžiarka Jana Wolnerová pred Vlhovej štartom na MS: Petra nie je úplne talent, ale môže si to odmakať!

Komplikované obdobie! Petra Vlhová (27) sa na svetovom šampionáte vo Francúzsku predstaví iba v slalome a obrovskom slalome. Za vynechanie ...
  • Zdroj: tasr, ik

Komplikované obdobie! Petra Vlhová (27) sa na svetovom šampionáte vo Francúzsku predstaví iba v slalome a obrovskom slalome. Za vynechanie zvyšných disciplín môžu zrejme osobné problémy, ktoré Vlhová avizovala po pretekoch v Špindlerovom Mlýne. Bývalá lyžiarka Jana Wolnerová (33) napriek tomu opísala prípadný recept na úspech na MS.

FOTOGALÉRIA: Petra nie je úplne talent, ale môže si to odmakať!

„Ťažko povedať, čo sa deje vnútri tímu či vo vnútri Petry samotnej. Možno to, čo predviedla v Špindli, bola aj tréma či stres práve pred majstrovstvami sveta,“ uviedla Wolnerová na úvod rozhovoru pre Nový Čas. Zahraniční odborníci začali v súvislosti s Vlhovou špekulovať aj ohľadom jej viditeľného úbytku hmotnosti.

„Nevšimla som si to, aj keď môže byť, že nejaké kilá ubudli. Je to však počas sezóny prirodzené, že pretekárky prídu o svalovú hmotu. Predsa len, keď sa robí objemovka alebo je tréningová záťaž väčšia, tak je samozrejmé, že svalová hmota tam je. Počas sezóny, keď sú preteky, sa však na tréningoch nestíha robiť až toľko. Väčšinou ide o nejaký udržiavací alebo regeneračný tréning, aby sa pretekárka bola schopná udržať v kondícii. Je preto logické, že svalová hmota môže trošku ubúdať,“ myslí si bývalá lyžiarka a odpovedala aj na otázku, či by v tomto prípade na Petru viac neplatila prísna rétorika trénera Livia Magoniho. Je totiž do očí bijúce, že Mauro Pini má diametrálne odlišné praktiky od svojho predchodcu.

Francúz Alexis Pinturault počas slalomu do kombinácie.
Dráma v alpskej kombinácii: O zlate rozhodla jedna desatina sekundy Zobraziť článok

„Zdá sa, že tréner Pini minulú sezónu Petre veľmi sedel. Aj začiatok tej aktuálnej vyzeral, že sú v tíme s ním spokojní. Z môjho pohľadu však, na rovinu povedané, Petra nie je úplne lyžiarsky talent. Petra je pretekárka, ktorá má všetko odmakané a za to klobúk dole, ako sa naozaj dokázala dostať do formy a získať status lyžiarskej jednotky, ktorá posledné roky ovláda aj najvyššie priečky Svetového pohára, Ale úprimne, nie je to Mikaela Shiffrinová, ktorá bola od 14-15 rokov úplný talent. Petra si to musí aj teraz odmakať. Z tohto pohľadu jej určite vyhovoval prístup trénera Magoniho,“ povedala úprimne Wolnerová.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});